Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV ve Star TV ortak yayınında gündemdeki et fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, hayvancılıkta uygulanan yanlış politikaları bir tarafa bırakarak, et fiyatlarındaki artışı sadece spekülatif hareket olarak değerlendirmesi dikkat çekti. Erdoğan, konuyla ilgili soruya şu şekilde cevap verdi: 

ET SÜT KURUMUNDA KIYMA VE KUŞBAŞI ETİ KAÇ LİRA? TARIM KREDİ MARKETLERDE ET KAÇ LİRADAN SATILACAK?

"Gıda bu artışlar tamamen spekülatif. Tabi bunu maliyetle açıklayamazsınız. Spekülatif artışların önüne kesinlikle geçeceğiz. Bu konuda Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığımız açıklamalarını yaptı. Et ve Süt Kurumu satış noktalarında ve Tarım Kredi Marketlerinde makul fiyatlı ürünleri vatandaşlarımıza sunacağız. Et ve Süt Kurumu satış noktalarında sunulan kıyma ve kuşbaşı miktarını iki katına çıkaracak. Fiyat ise Et ve Süt Kurumu satış noktalarında kıyma için 119 lira, kuşbaşı et için 129 lira olarak belirlendi."

İthal ette hijyen skandalı! ESK Tarım Bakanlığının hijyen yönetmeliğine aykırı et satışı yapıyor! İthal ette hijyen skandalı! ESK Tarım Bakanlığının hijyen yönetmeliğine aykırı et satışı yapıyor!

erdoğan-8