TARIMDAN HABER ÖZEL / Kars Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Kayahan Avcı, hayvancılıkta uygulanan ithalatçı politikaları sert bir dille eleştirerek, derhal acil bir şekilde üretim modelinin oluşturulması gerektiğini kaydetti.

ÜRETİCİYE BESİLİK DİŞİ ÜRETİM ŞARTI GETİRİLMELİ 

Doğu Anadolu Bölgesinde Kars, Erzurum, Ardahan, Ağrı illerindeki besilik materyalde ıslaha gidilmesi gerektiğini dile getiren Avcı, 200 baş ve üzeri besicilere kapasitenin 3'de 1’i kadar besilik dişi üretim şartının getirilmesini istedi.

ESK’dan hijyen mevzuatına aykırı ithal et satışıyla ilgili skandal açıklama! Mevzuatı bile çarpıttılar! ESK’dan hijyen mevzuatına aykırı ithal et satışıyla ilgili skandal açıklama! Mevzuatı bile çarpıttılar!

Ulusal Et Konseyinin ve Gıda Komitesi’nin haftalık veri paylaşımlarına devlet eliyle tedbir kararının uygulaması gerektiğini ifade eden Avcı, şunları kaydetti: “6 ayda 1 defa uygulanmalı. Bizim işimiz fiyat tablosu paylaşmak yerine model üretmek olmalı.

ASGARİ ÜCRETLİ TÜM MAAŞIYLA 20 KİLO BİLE ET ALAMAYACAK!

Ülkemizde her yıl ortalama 2.5 milyon hayvan sadece Kurban Bayramında kesiliyor. Üreticiyi 600 bin baş ithal hayvanla terbiye etmek yerine memleketin menfaatini geleceğini koruyacak planlamalar yapılmalı. Aksi takdirde 2010 yılından beri devam eden ithalat sonsuza kadar devam edecek. Eğer son kez gerçekçi ve kurtarıcı bir önlem alınmazsa fazla değil bir kaç yıla bir asgari ücretli tüm maaşıyla 20 kg et alamayacak. Kaliteli bir inek 250.000 bin liraya bulunamayacak. Lütfen bu gidişata dur deyin"