TARIMDAN HABER ÖZEL / Ulusal Kırmızı Et Konseyi, 15 Haziran itibariyle kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu karkas kesim fiyatlarını açıkladı. Buna göre dana karkas kesim fiyatı son bir hafta içinde 227,11 liradan 224,67 liraya, kuzu karkas kesim fiyatı ise 190,59 liradan 189,70 liraya düştü.

KARKAS KESİM FİYATI HEM BESİCİYİ HEM DE VATANDAŞI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Karkas kesim fiyatları hem besicileri hem de vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Karkas kesim fiyatlarının seyri besicinin yaptığı üretimden para kazanıp kazanmayacağını belirlerken, vatandaş açısından da kesim fiyatlarının artması et fiyatlarına yeni zam anlamına geliyor.

KARKAS KESİM FİYATLARI ÜRETİMLE DEĞİL İTHALATLA DÜŞÜYOR! 

Karkas kesim fiyatlarında son haftalardaki düşüş trendi dikkat çekiyor. Kesimlik hayvan sayısında bir artış olmamasına rağmen karkas kesim fiyatlarının düşme trendine girmesinde yapılan yoğun ithalatın büyük etkisi bulunuyor. Et ve Süt Kurumu bir taraftan kasaplık hayvan ithalatı yaparken, bir taraftan da karkas et ithalatı yapıyor. İthal edilen canlı hayvan ve etler, ESK’nın anlaşmalı market ve kasaplara satılırken, bu yolla et fiyatları da baskılanma çalışılıyor.

KARKAS KESİM FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ? 

Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü! Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü!

Sektör yetkilileri 230 liranın altı karkas kesim fiyatının üreticinin aleyhine bir durum oluşturduğuna dikkat çekerken, yoğun ithalatın Kurban Bayramı sonrası durdurulması gerektiğine vurgu yapıyor. Kasaplık hayvan ithalatının et satışının düşeceği Kurban Bayramı sonrası da yoğun bir şekilde devam edilmesi durumunda bu durumun karkas kesim fiyatlarını daha da aşağıya çekeceğini ve üreticinin bundan büyük bir zarar göreceğine işaret ediliyor. 

Dana karkas kesim fiyatı kaç lira oldu? Kuzu karkas kesim fiyatı arttı mı, düştü mü? İşte UKON’un 15 Haziran dana karkas kesim fiyatları…  

  • Ege Bölgesi: 228,30 TL/Kg
  • Akdeniz Bölgesi: 225,00 TL/Kg
  • Marmara Bölgesi: 225,85 TL/Kg
  • İç Anadolu Bölgesi: 222,70 TL/Kg
  • Doğu Anadolu Bölgesi: 221,75 TL/Kg
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 220,00 TL/Kg
  • Karadeniz Bölgesi: 229,10 TL/Kg

kesim fiyatı-4