TARIMDAN HABER ÖZEL / Ete talebin düştüğü bir dönemde ithalatın yoğun bir şekilde devam etmesi dikkat çekiyor. Et fiyatlarında da spekülatif hareketler olmamasına rağmen yapılan yoğun ithalat iç piyasada kesim fiyatlarını düşürürken, bu da üreticinin zarar etmesine neden oluyor.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) 2 Kasım’da haftalık kesim fiyatlarını yayınladı. Son üç haftadır düşen dana yağsız kesim fiyatı bu haftada düşerek 233,1 TL oldu. Kuzu karkas kesim fiyatında ise bir değişiklik olmayarak haftayı 222,4 liradan kapattı.

ETE TALEBİN OLMADIĞI BİR DÖNEMDE YAPILAN İTHALAT ÜRETİCİYE BÜYÜK DARBE VURUYOR!

ESK’nın ete talebin düşük olduğu ve kesim fiyatlarında spekülatif fiyat hareketliliğinin olmadığı bir dönemde karkas et ithalatını artırması, yerli üretime büyük bir darbe vuruyor.

Dana karkas kesim fiyatı kaç lira oldu? Kuzu karkas kesim fiyatı arttı mı, düştü mü? İşte UKON’un 2 Kasım dana karkas kesim fiyatları...

Ege Bölgesi: 233,00TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 232,00 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 233,20 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 233,00 TL/Kg

Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü! Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü!

Doğu Anadolu Bölgesi: 235,75 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 229,00 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 236,00 TL/Kg

et fiyatı-13