Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ile kadın çiftçilere ortaklaşa eğitim verilecek.

Proje kapsamında çiftçilerin, tarımsal kuruluşları tanımaları ve diğer tarımsal konular bilinçlendirilmeleri amaçlanıyor.

Eğitim programı kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU; Türkoğlu İlçesi kadın çiftçilerimiz ile birlikte, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Araştırma İstasyonumuzda Bakanlığımız tarafından yürütülen çalışmaları çiftçilerimiz ile birlikte incelemek üzere buradayız. Şuan yürüttüğümüz projenin içeriğinden bilgi vermek gerekirse Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığı tarafından; 13 ilde kadın çiftçiler tarımsal yeniliklerle buluşuyor adı altında proje başlatıldı. Bizde bu 13 İl içerisindeyiz bu kapsamda ilçelerimizdeki özellikle tarımsal konularda başarılı ve yeniliklere açık olan kadın çiftçilerimizi tespit edip bunların yürüttükleri faaliyetler ile ilgili teknik elemanlarımız tarafından üretim teknikleri daha iyi yöntemlerle yapılması konusunda bilgiler verilecek" dedi.

Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı İstasyonu Müdürü Hasan GEZGİNÇ ise "Bugünkü etkinliğimiz Bakanlığımızın bize verdiği görev doğrultusunda hanım çiftçilerimizin üretimdeki yeniliklerden ve yeni üretim tekniklerinden yeni üretim metotlarından faydalanmak üzere Araştırma Enstitüleri ve Tarım İl Müdürlükleriyle beraber yürütmüş olduğu ortak projelerden bir tanesi. Biz Kahramanmaraş olarak 13 pilot İlden bir tanesiyiz bugün burada Türkoğlu bölgesinden gelen hanım çiftçilerimize kekik üretimi başta olmak üzere kurumumuzun yaptığı araştırmalar ile ilgili bilgiler vermeye çalıştık" dedi.

Eğitim programına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür yardımcısı Mehmet KOCABAŞ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık YILMAZ GÜLLÜ, Türkoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Halil BURÇ, Türkoğlu İlçemizden Merkez, Beyoğlu, Akçalı, Çobantepe, Aydınkavak ve Kılılı mahallerinden çiftçiler katıldı.