Süt fiyatına üretici tepkisi: 10 ineği satar 1 milyon toplar bankaya faize yatırır ayda 50 bin TL alırım! Süt fiyatına üretici tepkisi: 10 ineği satar 1 milyon toplar bankaya faize yatırır ayda 50 bin TL alırım!

Türkiye, hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalardan dolayı yoğun bir ithalat dönemine girerken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye’nin 2002’ye göre büyükbaş hayvan varlığının yüzde 72, küçükbaş hayvan varlığının da yüzde 76 arttığını ileri sürdü.

TARIM BAKANLIĞININ ELİNDE HAYVAN VARLIĞI İLE İLGİLİ SAĞLIKLI BİR VERİ YOK!

Tarım Bakanlığının elinde hayvan varlığı ile ilgili sağlıklı bir veri olmadığı bilindiği halde Bakan Kirişçi’nin gerçek olmayan rakamlar üzerinden ülke hayvancılığında yaşanan sorunların üstünü örtmeye çalışması dikkat çekti.  

Bakan Kirişçi, şunları kaydetti: “Büyükbaşta 2002 yılına göre yüzde 72’lik artışımız var. Bizim nüfusumuz 65 milyondan 85 milyona gelmiş büyükbaşta yüzde 72, küçükbaşta yüzde 76 artmış. Son 5 yılda dünyanın başından geçen Türkiye’nin başından geçen, hani derler ya pişmiş tavuğun başından geçmedi. Aynen bunları yaşadık ama buna rağmen bu ülkede bir şeyin arz açığı var mı Allah aşkına. Ben göreve geldiğimde ayçiçek yağı başlamıştı. Ayçiçek yağı yok, ayçiçek yağı yok… Ayçiçek yağını şuanda konuşan var mı? Şekerle ilgili konuşan var mı?