TARIMDAN HABER ÖZEL / Karkas kesim fiyatları son iki haftadır sert bir şekilde yükseldi. Kesim fiyatlarının yükselmesinde Et ve Süt Kurumu’nun 600 bin baş besilik hayvan ithalatını zamanında yapamayacağına yönelik kaygılar ve ithal besilik hayvanların 6 dolardan satılacağına yönelik iddialar etkili oldu.

BURSA DAMIZLIK BİRLİĞİ İNEK DÜVE DANA KESİM FİYATLARINI YAYINLADI

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, üyelerinin hayvanlarını birliğin organizasyonu ile kesim yaparken, her hafta kesim fiyatlarını önceden ilan ediyor. Bu hafta 17-18 Şubat tarihlerinde yapılacak kesimler için açıklanan kesim fiyatlarının, geçtiğimiz haftaya göre 20 lira birden arttığı görülüyor.

İNEK, DÜVE, DANA KESİM FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü! Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü!

Geçtiğimiz hafta 199 kg altı inek kesim fiyatı 200 lira olarak açıklanırken, bu hafta 240 lira olarak açıklandı. Yine 249 kg altı dana holsteın 260 lira olarak duyurulurken, bu hafta 285 lira olarak açıklandı. 199 kg altı düve kesim fiyatı da 240 liradan 260 liraya çıktı.   

Kesim Fiyat