TARIMDAN HABER ÖZEL / Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 24-25 Şubat tarihleri arasında üyelerinin kesimini yapacağı inek, dana ve düve kesim fiyatlarını yayınladı. Birlikten yapılan açıklamada, “24-25 Şubat 2024 Cumartesi ve Pazar günü üyelerimizin hayvanları Birliğimiz organizasyonuyla kestirilecektir. Kesim yaptırmak isteyen üyelerimizin şubelerimize başvurup, kayıt yaptırması gerekmektedir” denildi.

Peki, güncel inek, dana ve düve kesim fiyatı kaç lira açıklandı? Birlik her hafta kesim fiyatlarını yayınlarken, kesim fiyatları bu hafta değişmedi. Son haftalarda kesim fiyatlarında sert yükseliş yaşanırken, Birlik tarafından yayınlanan yeni kesim fiyatı listesinde fiyatlar bir önceki hafta ile aynı kaldı.

GÜNCEL İNEK, DANA VE DÜVE KESİM FİYATLARI 

Buna göre, 199 kg altı inek kesim fiyatı 240 lira, 249 kg aldı Holstein dana kesim fiyatı 285 lira, 199 kg altı düve kesim fiyatı 260 lira ve diğer dana kesim fiyatı ise 290 ile 310 lira arasında belirlendi.

Kesi̇m Fi̇yati

Mart ayı çiğ süt üretim maliyeti belli oldu! TÜSEDAD en düşük 20 lira olmalı! Mart ayı çiğ süt üretim maliyeti belli oldu! TÜSEDAD en düşük 20 lira olmalı!