Tarımdan Haber yazarı İlkem Umutlu, kaleme aldığı; İthalat, Borç, Maliyet Sarmalında Tarımın Bekası kitabı ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"Siyasal iktidarın savrulduğu alanlardan biri ve en önemlisi tarım alanı. Savrulmanın etkileri sofralarımıza yansıdıkça toplumun tüm kesimleri hissetmeye ve dillendirmeye başladı.

Savrulmanın temel sebeplerinden biri de devleti ve toplumun üretim kaynaklarını şirket mantığı ile yönetmek istemeleri. Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk tarım bakanı olan Sayın Bekir Pakdemirli bakan olacağını öğrendiğinde, hangi bakanlık olacağını bilmiyordum dediğinde, sistemin tarıma olan bakış açısı az çok belli olmuştu.

Konu sadece 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti insanının beslenmesi değil, sağlıklı beslenmesiyle de alakalı.

Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı! Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı!

Köy kahvehanelerinde, fuar ve etkinliklerde bir araya geldiğim üreten çiftçinin sesine ses olmak amacıyla 5 Mart 2018 yılında Tarımdan Haber internet sitesinde bana ayrılan köşemden fikirlerimi yayımlamaya başladım. Köylünün sesini duyurmamda bana yoldaşlık eden Tarımdan Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadettin İnan beye bu vesileyle çok teşekkür ederim.

'Tarımın Bekası' kitabımın da temelleri böylelikle atılmış oldu.

Tarımda atılan yanlış adımların bugün geldiğimiz noktada felakete dönüşmesi boşuna değildir. Dünyada düşen gıda fiyatlarının, ülkemizde yükselmesinin mantık ile izah edilmesi boş ve yersiz bir çabadır. Ülkemizde yükselen gıda fiyatlarının uygulanan yanlış tarım politikalarıyla alakalı olduğu apaçık ortadayken halen bu yanlışlarda ısrar etmek ise ülkenin geleceği ile oynamaktır.

Dolayısıyla tarım ülkesi olan Türkiye’de tarım politikalarının ithalat sevdasına dönüşmesini yerli ve milli hamleler olarak pazarlamak üreten çiftçiye söylenen ne ilk ne son yalan.

Dünyada kendi kendine yetebilen ilk beş ülkeden biriyken ithalat, borç ve maliyet sarmalında tarımın sürdürülebilirliğini tartıştığımız bir ülkeye nasıl dönüştürüldüğümüzü anlattığım 'Tarımın Bekası' kitabımda bolluk içinde neden yaşayamadığımızı siyasetin güncel tartışmaları içinde ele alarak sizlere sundum.

tarımkitap