Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden, yapılan açıklamada, yıl boyunca rutin olarak devam eden denetimlerin Ramazan ayı dolayısıyla artırıldığını, vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla denetimlerin sıkılaştırıldığını bildirdi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İl Müdürlüğünce yürütülen gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin, amacının, tüketici sağlığının korunması ve tüketiciye güvenli gıda arzının sağlanmasıdır. Ramazan ayı içerisinde, vatandaşın sağlığının korunması ve güvenilir gıda tüketiminin sağlanması amacıyla üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenirliliğine yönelik denetimler aralıksız sürdürülmektedir.

Ramazan Ayı Başlamadan Numuneler Alındı

Ramazan ayının başlamasıyla halk tarafından daha çok talep duyulan unlu mamuller, ekmek, pide, tatlı, şekerli mamuller üretim ve satış başta olmak üzere gıda işyerlerinin denetimlerine ağırlık verilerek gıda güvenirliği ve halk sağlığı açısından nitelikli üretim ve tüketimin gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Yapılan denetimlerde fırın ve pastane üretim ve satış yerlerine ağırlık verilerek fırınlarda ramazan pidesi gramaj tartım kontrolleri Iğdır İ1 Gıda. Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube personelleri Gıda Kontrol ekiplerimizce titizlik ile ramazan ayı boyunca hız kesmeden devam edecektir. İl Gıda Yıllık Planı gereği Ramazan ayı başlamadan pastane denetiminde pastane numuneleri alınarak 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında değerlendirilmek üzere çevre laboratuvarlara gönderilmiştir.

Fırınlarda Denetim Yapıldı

Gerçekleştirilen denetimlerde gıda kontrol görevlilerince yapılan kontrollerde fırın ve pastanelerde işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve sıhhi şartları, üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilerek sahipleri ve çalışanlarına gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda bilgilendirme yapılmıştır.”

Kaynak: Iğdır Tarım İl Müdürlüğü