Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, göçer hayvanların tanımlanması ve nakilleri, koyun ve keçi türü hayvanlar ile sığır cinsi hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesine ilişkin üç ayrı yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

DÜŞEN KÜPENİN YERİNE ÜRETİCİNİN BEYANI İLE YENİSİ TAKILACAK!

Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği bugün Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliklerle ilgili bir açıklama yaparak, Resmi Gazete'de bugün yapılan değişiklikle düşen küpenin yerine üreticinin beyanı ile yenisinin takılacağı kaydedildi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişiklikleriyle, hayvan sahiplerinin sorumluluk ve yükümlülükleri artırıldı. Düzenlemelerle söz konusu hayvanların, tanımlı ya da tanımsız olmasına ilişkin yeni sınıflama getirildi.

Buna göre, daha önce özgün tanımlama numarası ile tanımlanmamış veya daha önce tanımlandığı halde tanımlama numarası tespit ve ispat edilemeyen hayvanlar "tanımsız hayvan" olarak kabul edilecek.

Bakanlıkça belirlenen korunmuş bölgeler hariç olmak üzere hayvanın aynı özgün tanımlama numarası beyan edilecek. Bunun beyan edilemediği durumlarda hayvan sahibi tarafından taahhütname verilmesi halinde hayvanlar "tanımsız hayvan" olarak kabul edilecek. Bu durumda hayvan sahibine Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanacak.

Hayvanlar yeni tanımlama numarasını içeren kulak küpesi ile tanımlanacak.

SULUOVA KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA 

Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği bugün Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliklerle ilgili bir açıklama yaptı. Birliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Resmi Gazete'de bugün yapılan değişiklikle düşen küpenin yerine üreticinin beyanı ile yenisinin takılacağı kaydedildi. Uygulamanın küçükbaş ve büyükbaş için geçerli olacağı ifade edildi. Yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi: 

Buzağı desteği ne zaman yatırılacak? 2024 Buzağı ve süt destek ödeme tarihleri belli oldu! Buzağı desteği ne zaman yatırılacak? 2024 Buzağı ve süt destek ödeme tarihleri belli oldu!

"18.11.2023 resmi gazetede yapılan değişiklikle düşen küpenin yerine üreticinin beyanı ile yenisi takılacak. Uygulama küçükbaş ve büyükbaş içinde geçerli olacak. 2023 Yılı için büyükbaş için hayvan başına 151 TL ödeme yapması gerekiyor, küçükbaş içinse 13 TL ödemesi gerekiyor.

Küpesiz hayvanlarla nakil esnasında yakalanırsa büyükbaş için 2.748 TL, küçükbaş içinse 421 TL hayvan başı ödeme yapması gerekecek. Üreticilerin İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmaları önemle duyurulur."

suluova et birliği