İlk etapta Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde küçükbaş hayvancılık yapan 960 birlik üyesine 500 kg küçükbaş süt yemi dağıtıldığını bildiren Türkman, süt yeminin diğer 7 ilçedeki üyelere de verileceğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Türkman, şunları kaydetti: “Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerimizde üyelerimiz için gerçekleştirilen Süt Yemi Dağıtım Törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız sn. Fatih DÖNMEZ, Gaziantep Valimiz sn. Davut GÜL, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız sn. Fatma ŞAHİN, Bakan Yardımcımız sn. Abdullah TANCAN, Akparti İl Bşk. sn. Eyüp ÖZKEÇECİ, İşinsanı sn. Abdülkadir KONUKOĞLU, davetliler ve Birlik üyelerimiz katıldı.

Sayın Bakanımızdan geçen yıl babası ile beraber dağdaki hayvanlarına tanker ile su taşırken traktörün altına düşüp can veren Şahinbey İlçemize bağlı Narlıca mahallesinden 7 yaşındaki küçük çoban Muhammed ÇEVİK anısına küçükbaş hayvancılığın yoğun olduğu mera alanlarında güneş paneli ile çalışan 50 adet suyu kuyusu talebimizi ilettik. Sayın Bakanımıza ve Belediye Başkanımıza Birliğimiz adına plaket takdim edip, oğlak hediye ettik. Hayvancılığa vermiş olduğu destekten dolayı Büyükşehir Bld. Bşk. sn. Fatma ŞAHİN'e, Tarım Daire Bşk. sn. İbrahim YILMAZ'a, törene katılan tüm protokole, özellikle de bizleri yalnız bırakmayan Birlik üyesi kardeşlerime ve 18 tır 480 ton yemin kısa bir sürede sorunsuz olarak dağıtımının sağlanmasında görev alan Birlik yönetim kurulundaki arkadaşlarıma ve personelimize teşekkür ederim"

TARIMDANHABER