Tarım Kredi Kooperatifleri'nin iştiraki olan Tarım Kredi Yem'in Ödemiş OSB'de 70 dönüm alan üzerine kuracağı 'Yem Katkı Malzemeleri Tesisi'nin temeli geçtiğimiz gün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz tarafından atıldı.

İTHALATIN ÖNÜNE GEÇECEK

Türkiye'nin, buzağı mamasında ithalatçı durumda olduğunu belirten Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, “Bugün temelini attığımız Buzağı Maması Tesisi hizmete açıldığında yıllık 5 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak. Böylece ithalatın önüne geçeceğimiz gibi ihracat imkanına da kavuşacağız. Bunun ekonomik getirisi yanında buzağı sağlığı ve gelişimi ile hayvan varlığımızın artırılması gibi konularda da önemli bir katkı sağlayacak." dedi.

YANLIŞ UYGULAMALAR ZARAR VERİYOR

Hayvan beslemede vitaminlerin, minerallerin, enzimler ve benzeri katkılar büyük önem taşıdığını söyleyen Poyraz “Burada dikkatli olunması gereken husus, doğru katkıların kullanılması, hayvanın türüne, cinsine, yaşına, verim seviyesine göre ideal katkı karışımının ve miktarının hayvanın ihtiyacı kadar verilebilmesi. Herşey de olduğu gibi katkıların noksanlığı ya da fazlalığı da hayvanlarımıza zarar verecektir.

Bu tesisimizde Ar-Ge departmanımızın geliştirdiği formülasyonlarla her hayvan türüne özel karışımlar hazırlanarak gerek üretmiş olduğumuz yemlerde gerekse çiftçilerimizin hayvanlarına doğrudan verilerek kullanımı sağlanacak. Çoğu sektörde olduğu gibi katkı sektöründe de ticari kaygılar bazen öne geçerek hayvanlara ihtiyaçtan fazla hatta hiç ihtiyacı olmayan katkılar yedirilmesine sebep olmakta. Sadece bu tür uygulamalar bile hem hayvan sağlığını tehlikeye atmakta hem de aşırı kullanım nedeni ile milli ekonomimize zarar vermekte" ifadelerini kullandı.