Türkiye'nin Brezilya'dan yaptığı canlı hayvan ithalatı, Brezilya'da dava konusu olurken, hayvanların sağlıksız bir ortamda getirilerek zulmedildiği iddia edildi. Hayvanların gemilere yüklenmesi sırasında Brezilya'da yapılan eylemlerde kullanılan görüntüler ise dikkat çekti. Brezilyalı hayvan hakları savunucularının sosyal medya hesaplarından Türkiye'deki kurban bayramındaki hayvan kesim görüntülerini kullanmaları anlamlı bulundu. Bu görüntülerle Türkiye'de hayvanlara zulmedildiği iddia edilirken, ithalata karşı konulan tepkinin altında da 'helal kesim mi yatıyor?' sorularını gündeme getirdi.

Türkiye'nin Brezilya'dan yaptığı canlı hayvan ithalatı tartışma konusu oldu. Brezilya'dan Türkiye'ye getirilecek olan 27 bin baş besilik hayvan 'NADA' isimli gemiye bindirildi. Ancak hayvanların yola çıkışı Brezilyalı hayvan hakları savunucularının açtığı dava ile engellendi. Sorun Türkiye'nin Brezilya Büyükelçiliği ve Brezilya Tarım Bakanlığı'nın devreye girmesi ile çözüldü. Gemi yola çıktı ancak eylemler sırasında kullanılan görüntüler soru işaretlerine neden oldu.

Türkiye'de hayvanlar 'şoklama' yapılmadan kesildiği için hayvanlara eziyet edildiği iddia ediliyor. Brezilya'daki eylemlerde de Türkiye'de Kurban Bayramında çekilen görüntüler kullanıldı.

Eylemlere katılan aktivist Luisa Mell'in instagram hesabından Türkiye'de kurban bayramında çekilmiş görüntülerini paylaşarak, “Hayvanlar acımasız ve acılı bir şekilde katlediliyorlar. Hiçbir hayat bu işi hak etmiyor! Hiçbir canlı, böyle acı çekmeyi hak etmiyor!" dedi.

Diğer yandan 27 bin hayvanı getiren Göktaşlar Et Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Göktaş, hayvan refahı açısından gemide bir sorun bulunmadığını ancak Brezilya'daki kasapların et fiyatlarının stabil kalması için bu ithalata karşı çıktıklarını söyledi. Göktaş, bazı aktivistlerin de eylem sırasında Türkiye'deki Kurban Bayramı'nda çekilmiş görüntüleri kullandıklarını doğruladı.

Brezilya'daki eylemlere katılan aktivist Luisa Mell'in instagram hesabından paylaştığı işte o video...

TARIMDANHABER