Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatları ile oynandığını belirterek, “Hak ettiğinin dışında üreticiden malı alıp haksız kazanç yapan 5-6 firmayı izliyoruz. Bunlara müsaade etmeyeceğiz" derken, kamuoyu şimdi bu spekülatörleri merak ediyor. Bakan Çelik, geçmiş dönemde de benzer açıklamalar yapmasına rağmen spekülatörler açıklanmadığı gibi bu spekülatörlere karşı nasıl yaptırımların uygulandığı da kamuoyu ile paylaşılmamıştı.

Milat Gazetesinden Şakir Kurter, gündemin sıcak konusu 'spekülatörler' mevzusunu köşesine taşıyarak, bakanların bu kadar dert yandığı spekülatörlerin neden kamuoyuna açıklanmadığını sorguladı.

TOPLUM OLARAK ÖĞRENDİK!

“Kırmızı et fiyatlarının yaklaşık 10 yıldır el yakması nedeniyle 2008 yılından bu yana bu sektörde spekülatörler olduğunu toplum olarak öğrendik" diyen Kurter, şunları kaydetti:

KAZANAN KİM? İTHALATÇI MI, SPEKÜLATÖRLER Mİ?

“Yani demek istenen şu: Alınan ithalat kararları ile amaçlanan söz konusu ürünleri tüketiciye ucuza satabilmek. Ancak bugüne dek ucuza ithal edilen ürünler tüketiciye ucuza satılamadı. Maalesef tüketici et ve hububatı hala pahalıya tüketiyor. Peki, kazanan kim? İthalatçı mı? Spekülatörler kim?

NEDEN SPEKÜLATÖR BİR TÜRLÜ BİTMİYOR?

Eti dışarıdan ucuza ithal ediyoruz, fakat kasapta, markette et hala yüksek fiyattan satılıyor. Mademki ithalatın amacı Ekonomi Bakanının deyişiyle spekülasyonları ve onun sonucu olan enflasyonu önlemek, neden spekülatörler bir türlü bitmiyor? Zararı üretici görüyor. Çiftçi, ithal ürünlerle rekabet edemeyince üretimi bırakıyor. Bu durum daha da fazla ithalat yapılmasına yol açıyor. Sürekli spekülatörlerden şikâyet ettikleri halde Bakanlar bu spekülatörleri neden açıklamıyor?

TARIMDAN HABER