Elbistan'da Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığına Karşı Aşılama Projesi' Çatova Mahallesi'ndeki üreticinin besi çiftliğinde başlatıldı.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, "Hayvancılık sektörü tek başına bölge ve ülke ekonomisini geliştiren, birim yatırıma yüksek katma değer oluşturan, bilinçli yapıldığı takdirde düşük maliyet imkânı ile yüksek istihdam sağlayan bir sektör olma özelliğindedir. İlimiz Türkiye'de 170 bin büyükbaş hayvan varlığı ile 32. sırada ve 1.705.000 küçükbaş hayvan varlığı ile de 25. sırada yer almaktadır. Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı ülkemizde, Cumhuriyet tarihinde ilk defa Elbistan ilçemize bağlı Çatova Mahallesinde görülmüştür. İlk defa Elbistan'da görülen, akabinde diğer ilçeler ve illerde de yayılım gösteren, Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı viral bir hastalık olup hızlı bir şekilde yayılmaktadır. İlk defa ilimizde görülen bu hastalık ile mücadelede koruyucu aşılama en önemli araçtır. Bu kapsamda geçtiğimiz 2015 yılı içerisinde 170 bin doz aşı alınarak sığırların aşılandığını belirtti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ, "Büyükşehir belediyesi olarak 2016 yılı için hastalığa karşı sığırların aşılanmasına yönelik olarak 160 bin doz aşının temin edildiğini belirtti. Amacımız hayvan hastalıkları ile mücadele programlarına gereken desteği vererek; ilimiz hayvancılığını motive etmek ve hayvancık potansiyelinin artmasına katkı sağlamaktır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından aşılama kampanyası Elbistan catova mahallesindeki besi hanede başlatılmış oldu.

Aşılama kampanyası programına, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, Elbistan Kaymakam Vekili, Afşin Kaymakamı Ali Edip BULDAN, Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin KOCAKÖSE, Emniyet Müdürü Barış Murat BAŞOL, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan ÖZCAN, mahalle muhtarları ve hayvan üreticileri katıldı.