Kırklareli'nde yaptığı 150 milyon dolarlık yatırımla gündeme gelen ve Dursun Akdağ'ın sahibi olduğu Yonca Hayvancılık'ta yaşanan büyük hayvan kıyımı yeni bir boyut kazandı. 13 Ekim'de sitemizde yayınlanan 'Kırklareli'de Büyük Hayvan Kıyımı!' başlıklı haberimiz üzerine Tarımdan Haber'e bir açıklama yapan Dursun Akdağ, Kırklareli Tarım İl Müdürü Hakan Keçeci'ye dayandırılarak yapılan haberde gündeme getirilen iddiaların gerçekle bir alakasının bulunmadığını kaydetti. Akdağ, Denizbank'a borcundan dolayı 1150 dişi sığırların banka tarafından yediemine alınarak götürüldüğünü belirterek, "Bu hayvanları kestirdiler mi sattılar mı onu bilemiyorum" dedi.

İDDİALARI KABUL ETMİYORUM!

Şirket olarak zor bir sürece girdiklerini ifade eden Akdağ, haberde iddia edilen; 'icradaki hayvanlarını Tarım İl Müdürlüğü'nden sevk belgesini almadan el altından kaçırarak farklı mezbahalarda kestirdi' şeklindeki ifadelerin doğru olmadığını vurguladı.

YEDİEMİNDE HAYVANLARA BAKILMADI!

Denizbank'a 10 milyon lira kredi borçlarının bulunduğunu kaydeden Akdağ, şirket olarak içine girdikleri ekonomik krizden dolayı bu kredi borçlarını ödeyemediklerini söyledi. Denizbank'ta 1150 dişi sığıra tedbir koydurarak, yediemine aldırdığını vurgulayan Akdağ, “Bu hayvanlar 4-5 ay yedieminde kaldı. Hayvanlara doğru dürüst yem dahi verilmedi. Sonra da hayvanların verimlerinin düştüğü bundan dolayı da kestirilebileceğine dair veteriner hekimden rapor alındı. Ve hayvanları yediemin eliyle götürdüler. Kestirdiler mi sattılar mı bilemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

DENİZBANK İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

Denizbank'ın Türkiye'de hayvancılığın altını dinamitleyen bir banka olduğunu iddia eden Akdağ, “Firma olarak zora düştüyseniz, yaşam hakkı verilmiyor. Önünüz açılmıyor. Ne yem alabiliyorsunuz ne de hayvanlara bakabiliyorsunuz. Sizi öyle bir kilitliyor ki, adım atamıyorsunuz" tepkisinde bulundu.

Yurt dışından 7.5 bin liradan gelen hayvanların icra kanalıyla 3 bin liradan sayıldığını ifade eden Akdağ, “Normalde 1150 hayvan, borcumuzu kapatması gerekirken bir de çiftliğimize el konuldu" dedi.