Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Hayvancılıkta Erzurum'un önemine dikkat çeken Yazıcı, hayvan ithalatından dert yandı.

Türkiye'nin yurt dışından 500 bin hayvan ithal ettiğini ifade eden Yazıcı, bu durumun hiç arzu edilen bir şey olmadığını söyledi. İthalatı biran önce bitirip ülkenin kendi kendimize yeterli hale gelmesi için çalıştıklarını dile getiren Yazıcı, "Üzerinde çalıştığımız projeye milli tarım dememizdeki sebepte budur. Çünkü ithalat oldukça içerideki çiftçimizi tam olarak desteklemek ve istenilen seviyeye getirmek pek mümkün olmuyor" dedi.

İthal edilen her bir hayvanın yurt dışındaki çiftçiyi desteklemek anlamına geldiğini söyleyen Yazıcı, Erzurum, Kars, Ardahan, Van, Bitlis ve Muş'un mera varlığının son derece geniş ve bereketli illerin başında geldiğini belirtti. Bakanlık olarak bu toprakları hayvancılıkta değerlendirmek istediklerine dikkat çeken Yazıcı, şunları kaydetti: "Başbakanlığa gönderdiğimiz yeni kanun tasarısında meraların daha verimli ve aktif kullanılmasını öngörüyoruz. Hayvancılık yapanlara meraları uzun vadeli kiralamayı düşünüyoruz. Bu kiralama ile birlikte ticarete konu olmaksızın meralarda yem bitkilerinin ekimini sağlayacağız inşallah. Bu da elde olan potansiyelin değerlendirilmesi açısından çok daha verimli olacağını düşünüyorum"

TARIMDAN HABER