Malatya İl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, küçükbaş hayvan etinin yaygınlaştırılması amacıyla 2 yıldır çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, "Küçükbaş hayvan üretimi ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı vermesi açısından önemli. Küçükbaş hayvan etinin tüketiminin arttırılmasının yanı sıra, üretiminin de arttırılmasına yönelik yapılabilecek projeler konusunu bu toplantıda konuşacağız" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Tursun, "Ben birebir denedim, bugüne kadar koku almadım. Eşim de evde küçükbaş hayvan etini tercih ediyor. Bu halk arasında bir söylemdir. Birebir denendiği takdirde böyle bir şey olmadığını görecekler. Herkese küçükbaş hayvan eti tüketimini tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan İl Müdür Vekili Tahir Macit, “Et arzının dengelenmesi için mutlaka küçükbaşın desteklenmesi gerekiyor. Küçükbaş hayvanlar yaylalarda doğal ortamda yetişiyor, suni yemi daha az tüketiyorlar. Küçükbaş hayvan eti tüketimi fazla yaygın değil. Üretimi ve tüketimi dengelememiz ekonomimize katkı sağlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından programa katılanlar, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili karşılıklı bilgilendirmelerde bulundular.

Kaynak: Malatya Tarım İl Müdürlüğü