ÖZEL HABER / Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerde çalışan işçiler adına Tarım Kredi Kooperatifi'ne kestireceği kurbanlıklar üreticinin tepkisini çekti. Toplu iş sözleşmesindeki 'kurbanlık' maddesi gereğince çalışanlara kurbanlık veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu kurbanlıkları da yapılan sözleşme doğrultusunda Tarım Kredi Kooperatifi'nden alacak. Kurbanlıkların toplu halde alınması, belediye çalışanlarının hayvan pazarlarına olan ilgisini azalttı. Durumu öğrenen üreticiler ise belediyeye tepki gösterdi.

Ankara'daki hayvan pazarlarında; 'Melih Gökçek çalışanlarına kurban dağıtmış!' iddiaları ile çalkalanıyor. Üreticiler arasında yayılan bu iddia tepkileri de beraberinde getiriyor. Üreticiler, “Madem Melih Gökçek dağıtıyorsa, bizim de haberimiz olsaydı, biz hiç ta bin kilometreden bu hayvanı getiremezdik buraya. Biz de perişan olmazdık, hayvanımız da perişan olmazdı" diyerek tepkilerini dile getiriyor.

BELEDİYE BİZDEN 4 MİLYAR KİRA ALIYOR

Belediyenin kendilerinden 4 milyar para aldığını, 4 milyar da arabasına verdiklerini ifade eden üreticiler, bunun yanında 5 bin lira da masraflarının olduğunu belirterek, getirdikleri hayvanların ise satılmadığından dert yanıyor. Bunda belediyenin çalışanlarına dağıttığı kurbanlıkların etkili olduğunu ileri süren üreticiler, tepkilerini şu şekilde dile getiriyor: “Sayın Melih Gökçek, burada 11 bin, 20 bin koyun dağıtmış diyorlar. Biz bilmiyoruz, biz öğreniyoruz milletten. Madem Melih Gökçek dağıtıyorsa sayın başkan, televizyona verseydi, bizim de haberimiz olsaydı, biz hiç ta bin kilometreden bu hayvanı getiremezdik buraya. Biz de perişan olmazdık, hayvanımız da perişan olmaz. Şimdi yarın elimizde kalsa ne yapacağız; ya Ankara'nın içine bırakacağız sahipsiz, çekip gideceğiz ya da 5 milyar tekrar arabaya verip köye götüreceğiz biz. Rezil olacağız çünkü. Kimse almıyor, çünkü herkes belediye dağıtmış diyor. Belediye dağıttıktan sonra biz buraya boşuna geliyoruz, bir daha ki sene de gelmiyoruz."

OLAYIN ASLI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde çalışanlar adına sendika ile yapılan toplu sözleşmeye 'kurban' maddesi konuldu. Bu madde doğrultusunda, belediye çalışanlarına bu yıl kurban dağıtacak. Küçükbaş olarak dağıtılacak bu kurbanlıklar ise yapılan protokol doğrultusunda Tarım Kredi Kooperatifi tarafından tedarik edilecek.