ERŞANET'in tedarikçilerine gönderdiği karkas et kesim fiyatları ülke hayvancılığının göz göre göre battığını belgeledi. Birinci sınıf dana karkas et fiyatı 23 liraya kadar düştü. Üretici bir taraftan hayvanlarını kestiremezken, bir taraftan da karkas kesim fiyatlarının yerlerde sürünmesi üreticilerle birlikte ülke hayvancılığına da büyük bir darbe vurulduğunu gözler önüne serdi.

EN AZ 40 LİRA OLMASI GEREKİYOR

Enflasyon artışları dikkate alındığında karkas et fiyatlarının 40 lira seviyesinde olması gerekirken, 23 lirada seyretmesi üreticinin nasıl bir krizin içinde bulunduğunu ortaya koyuyor.

BU RAKAMLAR KARŞISINDA BAKANIN UYKUSU KAÇMASI LAZIM!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye seslenen üreticiler, “Bu tablo karşısında sayın Bakanın uyku uyuyamaması lazım. Batıyoruz, kimseye derdimizi anlatamıyoruz. 23-24 liraya aldığımız besi danalarını 23 liraya kestiriyoruz. Neden kimse bir şeyler yapmıyor?" diyerek tepkilerini dile getirdi.

ALLAH AŞKINA BİZİM AHIRLARIMIZI DA BASSINLAR!

Soğan üreticilerinin stoklarına baskın yapıldığını hatırlatan üreticiler, “Gelsinler bizlerde ahırlarımızda hayvan stokçuluğu yapıyoruz. Allah aşkına bizim ahırlarımızı da bassınlar, alsınlar hayvanları ellerimizden. Kar da istemiyoruz, maliyetine vermeye hazırız" diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.


ERŞANET'ten fiyat listesine çelişkili açıklama! Haber için tıklayın...


TARIMDANHABER