HAYVANCILIKTA BÜYÜK BİR ÇELİŞKİ YAŞANIYOR!
Besicinin yerli üretimi destek kapsamından çıkarıldı. Türkiye hayvancılıkta büyük bir çelişki yaşıyor. Bir taraftan yerli üretim teşvik edilerek Türkiye'nin hayvancılıkta ithalata bağımlılıktan kurtarılacağı belirtilirken, bir taraftan da yerli üretimi baltalayacak politikalar hayata geçiriliyor.
BESİCİLİKTE İTHALAT ÖZENDİRİLECEK!
Kırmızı ette yaşanan sorunu çözmek için her yıl 500 bin civarında besilik sığır ithal etmek zorunda kalan hükümet, besilik sığırda yerli üretimi teşvik eden tek bir kalemi de destek kapsamından çıkardı.
6 YILDIR UYGULANAN DESTEKTEN VAZGEÇİLDİ!
BESİCİLER DESTEĞİN ARTMASINI BEKLİYORDU!
Besiciler, 200 TL/baş olan desteğin, bu yıl en az 350 TL/baş olmasını istiyorlardı. Ancak bırakın desteğin artırılmasını tamamen kaldırılması üreticide büyük bir şok etkisi yaptı.
İTHAL HAYVANA DEĞİL YERLİ HAYVANA VERİLİYORDU!
Bilindiği üzere besilik sığır desteği, yerli hayvana veriliyordu. İthal edilen besilik sığırlara verilmiyordu. Yurtiçinde doğan ve yetiştirilen hayvanlara verildiği için de besilik sığırda yerli üretim bizzat devlet tarafından teşvik ediliyordu. Türkiye'nin kırmızı ette ciddi bir sorun yaşadığı ve bu sorunu ithal besilik sığırla çözmeye çalıştığı bir dönemde bu destekten vazgeçilmesi büyük bir çelişki olarak görülüyor.
ERKEN KESİMİN ÖNÜNE GEÇİLİYORDU!
Besilik sığır desteği 200 kg üstü karkasa verildiğinden üreticinin erken kesime gitmesi önleniyordu. Diğer yandan yurtiçinde erkek yavruların besiye alınarak değerlendirilmesi de teşvik ediliyordu.
TARIMDANHABER
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2019, 14:32
Ülkede ne tarım nede hayvancılık kaldı ital oldu herşey milli tarım projesi göstermelik seçim içinmiş belli oldu yazık bu ülkeye