Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) Kırsal Kalkınma Buluşmaları IPARD-II 3. Çağrı ilan Tanıtım Programı Şanlıurfa'da yapıldı. Tanıtım programına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin et ithalatını hak eden bir ülke olmadığını vurgulayan Fakıbaba, ithalatın önüne geçmek için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu konuda üreticinin düve alımına büyük destek verileceğini açıklayan Fakıbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası arasında özel anlaşmaların yapıldığını kaydetti.

Bu anlaşmanın da hemen devreye gireceğini ifade eden Fakıbaba, destekleme projesi ile 500 bin düve alımının destekleneceğini kaydetti. Projenin toplam tutarının 5 milyar lira olacağını bildiren Fakıbaba, üreticiye verilecek kredinin sıfır faizli, ilk iki yılı ödemesiz ve 7 yıl geri ödemeli olacağını kaydetti.

Projede düvelerin temini Et ve Süt Kurumu üzerinden temin edilecek. Kredi ayağında Ziraat Bankası olacak. Hayvanların yem ihtiyaçları da Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından karşılanacak.

Projenin tanıtım programının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması planlanıyor.