Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde alınacak 5 bin personelle ilgili olarak 24 Eylül ile 7 Ekim tarihleri arasında başvuru alınacak. Bakan Pakdemirli, personel alımıyla ilgili yaptığı açıklamada kimse torpil için bize gelmesin demişti. Ancak personelin KPSS puanına göre değil mülakatla alınacak olması torpil kaygılarını da gündeme getiriyor.

Memurlar.net'de yer alan habere göre, orman muhafaza memuru ve orman mühendisi alımında, 3234 sayılı Kanun gereğince mülakat yapılması gerektiğine dikkat çekilerek, torpil kaygılarına karşı Bakan Pakdemirli'den bir çözüm bulunması istendi. 

Ancak geçen süreç içinde personel alımında torpili önleyecek hiçbir adımın atılmadığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

MİLLİ EĞİTİM VE SAĞLIK BAKANLIĞINDA TORPİL BÖYLE ÖNLENDİ 

"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlığın teşkilat kanununda, sözlü sınav yapılmasının öngörülmüş olmasına rağmen, illere talimat vererek adaylara mülakatta KPSS sınav notunun aynısını verdirmiştir. Sağlık Bakanlığı da kanunun verdiği takdir hakkını, sözlü sınav yapmamaktan yana kullanmıştır. Adaylar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlarının gösterdiği duyarlılığın aynısını istemektedir. Kanunu değiştirme imkanı yoksa, mülakat komisyonlarına Ziya Selçuk gibi talimat verip, KPSS puanlarının aynısının verilmesini talep etmelidir"