Tarım Orkam-Sen Samsun Şube Yönetim Kurulu üyesi Arif Aydın, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde unvan değişikliği sınavını kazanan personelin başka ilçelere tayinleriyle ilgili olarak ilginç bir iddiada bulundu. Yapılan tayinlerde 23 yıl kriterine uyulmadığını dile getiren Aydın, “İl Müdürü Nail Kırmacı'ya sormak istiyorum; merkezde kalan 22 yıllık personelin ne özelliği var acaba? Sakın eski bir iktidar partisi il başkanının eşi olmasın?” dedi.

Tarım Orkam-Sen Samsun Şube Yönetim Kurulu üyesi Arif Aydın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Samsun Tarım ve Orman İl Müdürünün 28 Şubat tarihinde yapmış olduğu açıklama karşısında bende bir açıklama yapma gereği hissettim. Kendisi unvan değişikliği sınavı kazanan 65 kişi içerisinde, 44 kişiyi talimattaki gibi yerlerinde bırakmak sureti ile atamalarını yaptı, kalan 21 kişiyi uzak ilçelere göndererek adeta sürgün etti. Mail ekinde gönderdiğim unvan değişikliği atamalarına esas olarak yayınlanan Bakanlık talimatının birinci maddesinde açıkça "... norm fazlası olan personel yapılacak norm düzenlemesine kadar talepleri doğrultusunda yerlerinde bırakılması..." hatta 4. maddesinde "... eş durumu, sağlık mazereti, can güvenliği vb. mazeretleri olan personellerin yine talepleri doğrultusunda mazeret tayinlerinin yapılması..." diye yazmaktadır.

Ancak İl Müdürü kendi kafasına göre 23 yıllık, şehit yakını, engelli personel gibi kriterler belirlemiş ama kendi koyduğu bu kriterleri dahi es geçmiştir. Örneğin 22 senelik bir mühendis İl Müdürlüğünde merkez şubede çalıştığı halde yerinde kalmışken, ilçe müdürlüğünde çalışan bir başka personel 22 yıllık olduğu halde Ladik ilçesine atanmıştır. İl Müdürü Nail Kırmacı'ya sormak istiyorum, merkezde kalan 22 yıllık personelin ne özelliği var acaba? Sakın eski bir iktidar partisi il başkanının eşi olmasın? Bu hallerde bile adam kayırmadım diyor. Haksız hukuksuz mesnetsiz atama yaparak mağduriyetler yaratmaya devam ediyor”

TARIMDANHABER