TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Çiftçinin hayvancılık şirketi olan Tareks Hayvancılık’ın et ithalatı yapmak için Bosna Hersek’te şirket kurduğu ortaya çıktı. Tareks Hayvancılık şirketinin 2019 yılı faaliyet raporu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlandı. Raporda 2019 yılında Tareks Hayvanlık tarafından Bosna Hersek’te kurulan şirket dikkat çekti. 

Asli görevi çiftçiye ucuz girdi temin etmek olan Tarım Kredi'nin et ithalatı için yurt dışında şirket kurması dikkat çekti. Tarım Kredi'nin iştiraki olan Tareks Hayvancılık tarafından Bosna Hersek'te kurulan şirket, Et ve Süt Kurumu'nun yapacağı et ithalatına aracılık edecek. SPK tarafından yayınlanan Tareks Hayvancılık'ın 2019 yılı faaliyet raporunda konuyla ilgili olarak şunlar kaydedildi: "ESK (Et Süt Kurumu) tarafından planlanan et ithalatının şirketimiz aracılığıyla yapılabilmesi amacıyla 29/07/2019 tarih ve 677 nolu Tareks Hayvancılık A.Ş Yönetim Kurulu Kararı ile Bosna Hersek’te 5 bin Euro sermayeli şirket kurulmasına karar verilmiş, şirket kurulması ile ilgili tüm işlemler tamamlanmış olup ilgili şirkete olarak 1 milyon 288 bin 801 TL finans desteği sağlanmıştır” denildi.

Sencer Solakoğlu: Sınırlar kapatılır veya bir ambargo gelirse Türkiye ne et yiyebilir ne de yanından geçebilir! Sencer Solakoğlu: Sınırlar kapatılır veya bir ambargo gelirse Türkiye ne et yiyebilir ne de yanından geçebilir!

Tareks Hayvancılık'ın SPK tarafından yayınlanan faaliyet raporunun tamamına ulaşmak için tıklayın...