Aydınlık gazetesinden Yıldırım Koç, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda örgütlü Tarım-İş Sendikası'nın son 4 yılda 47 yurtdışı gezi düzenlediği ve bu geziler için işçi aidatlarıyla oluşan sendika kasasından 550 bin dolar harcandığını iddia etti. Bu iddialara da ilginç bir şekilde cevap veren Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, “Bu yazıyı yazan şahsın hanımı sendikamızın personeli olarak çalışırken yurtdışı seyahatlerini koordine ediyordu. Her seyahatte bizzat kendisi bulunurken neden bunları dile getirmiyordu acaba?" diye sordu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda örgütlü Tarım-İş Sendikası'nın son 4 yılda 47 yurtdışı gezisi düzenlendiği ve bu geziler için yaklaşık 550 bin dolar harcandığı iddia edildi. Tarım-İş Sendikası Başkanı İlhami Polat, bu iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

HEPSİNE KATILMADIM

Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, yaptığı açıklamada sendikanın yurt dışı programlarını doğrularken ancak kendisinin bu programların hepsine katılmadığını kaydetti. Yurtdışı programlar için harcandığı belirtilen 550 bin doların da Türk Lirası ile karıştırıldığını ifade eden Polat, haberi yapan Yıldırım Koç'u eşi üzerinden eleştirdi.

EŞİNİZ ÇALIŞIRKEN NEDEN DİLE GETİRMEDİNİZ?

Haberi yapan Yıldırım Koç'un eşi Canan Koç'un geçmişte Tarım-İş'te çalıştığını ve yurtdışı seyahatlerini koordine ettiğini hatırlatan Polat, “Bu yazıyı yazan şahsın hanımı Canan Koç, sendikamız personeli olarak çalışırken yurtdışı seyahatlerini koordine ediyordu. Her seyahatte bizzat kendisi bulunurken neden bunları dile getirmiyordu acaba? Ya da bugün sendika yönetimi olarak işten çıkartıldıkları zaman neden dile getirme ihtiyacı duyuyorlar?" dedi.

Polat, ayrıca söz konusu haberin sendikanın 20'nici Olağan Genel Kurulundan bir gün önce yapılmasının da maksatlı olduğunu iddia etti.

TARIMDANHABER