Tarım ve Orman Bakanlığı'nda personel alımına yönelik uzun bir süredir beklenti vardı. Meslek grupları, bu beklentiden dolayı konuyu her platformda gündeme getiriyordu. Personel alımının sonuçlanması için verilen mücadelede ise ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, su ürünleri mühendisleri ve gıda mühendisleri ön plana çıkmıştı.

ORMAN MÜHENDİSLERİ SEVİNİRKEN DİĞER MESLEK GRUPLARINDA HAYAL KIRIKLIĞINA NEDEN OLDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün katıldığı bir televizyon programında istihdam alımına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 5 bin yeni personel alınacağını duyurdu. Bakan Pakdemirli'nin açıklaması kadro bekleyen orman mühendislerine büyük sevinç yaşatırken, personel alımı konusunda ön plana çıkan diğer meslek gruplarında ise hayal kırıklığına neden oldu.

CEFAYI BİZ ÇEKTİK SEFASI ORMAN MÜHENDİSLERİNE KALDI!

Bu meslek grupları, “ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, su ürünleri mühendisleri, gıda mühendisleri cefayı çekti sefası orman mühendislerine kaldı” tepkisinde bulundular.

ALINACAK PERSONEL TARIM BAKANLIĞINDA NEREDE İSTİHDAM EDİLECEK?

5 bin personelin Tarım ve Orman Bakanlığı'nda hangi alanlarda istihdam edileceğini de açıklayan Pakdemirli, “1200 tane orman mühendisi, 2700 orman muhafaza memuru, 800 tane memur, 300 şoför toplam 5000 personel alımı yapılacak” dedi.

5 BİN PERSONEL NASIL ALINACAK?

Personel alımının nasıl yapılacağı hakkında da bilgi veren Pakdemirli, 5 bin personelin KPSS puanına göre ve kısa sürede alınacağını belirterek, “Kimse kapımıza torpil için gelmesin” dedi.

5 BİN PERSONELİN ALINIŞ GEREKÇESİ

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek personelin alım gerekçesini de açıklayan Pakdemirli, “Bakanlığa bir sürü adam dolduruyorsunuz, ne olacak? Diyebilirler. Ancak Türkiye'nin 1 milyar dolar orman ürünleriyle ilgili ithalatı var. 2020 sonu itibariyle hedefimiz bunu sıfırlamak. Bu sebeple 5 bin personel alıp, tamamen burada yerli ve milli üretime geçmek. Personel alımındaki amacımız bu” dedi.

TARIM BAKANLIĞINDA DİĞER MESLEK GRUPLARIYLA İLGİLİ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda kadro bekleyen diğer meslek gruplarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Pakdemirli, şunları kaydetti: “Ormanla ilgili bu müjdeyi verince diğer meslek gruplarıyla ilgili beklentiyi de biliyorum. İnşallah bu konularda da çalışıyoruz. Yakın zamanda ilgili bakanlıklarla istişaremiz biter. İlk sırada ziraat mühendisleri, veteriner hekimler olabilir. Bir miktar gıda olabilir. Yani çok büyük rakamlar olmamakla birlikte belli bir miktarda bir şey olabilir gibi gözüküyor. İlgili bakanlıklarla istişaremizi bitirmedik. Henüz elimizde böyle bir kadro yok. Ama ilerleyen zamanda bunlarla ilgili de alım yapacağız”

TARIMDANHABER