ÖZEL HABER / Tarım ve Orman Bakanlığı, geçmişte Türkcell'de çalışmış ama Bakanlıkta hiçbir görevi bulunmayan Selen Kocabaş tarafından dizayn ediliyor. Kamil Tabak'ın yerine atanan Personel Genel Müdürü henüz görevine başlamazken, Bakanlıkta önemli kademelerde önemli değişiklikler yapılıyor. Yapılan atamalarda liyakatten ziyade bu sefer de bayan tercihinin ön plana çıkması dikkat çekiyor. Bayan tercihinden dolayı alanında Türkiye'nin sayılı bürokratları bile hiçbir gerekçe gösterilmeden görevinden alınıyor.

Selen Kocabaş ile Personel Genel Müdür Yardımcısı Sumru Bilçen tarafından organize edilen il müdürlüklerinin atamasında büyük bir kriz yaşanmasına rağmen bu isimlerin Bakanlıktaki atamalarda hala etkin olması dikkat çekerken, yapılan atamalarda ise liyakatten ziyade bayanlara öncelik verilmesi tepkiye neden oluyor.

SELMAN AYAZ GÖREVDEN ALINDI YERİNE BAYAN BİR İSİM ATANDI!

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'ne bağlı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selman Ayaz dün görevden alındı. Selman Ayaz alanında Türkiye'nin sayılı bürokratlarından gösterilirken, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınması dikkat çekti. Selman Ayaz'ın yerine ise yine aynı daireden Betül Vazgeçer getirildi.

PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMIŞTI

Personel Genel Müdürü Kamil Tabak geçtiğimiz günlerde görevden alınırken yerine İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden emekli olan İrfan İçöz getirilmişti. İrfan İçöz henüz görevine başlamazken, Bakanlığın önemli kademelerinde dikkat çeken görevden almalar yaşanıyor.

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DOĞRUDAN PAKDEMİRLİ'YE BAĞLI

Personel Genel Müdürlüğü'nün doğrudan Bakan Pakdemirli'ye bağlı olması ve yapılan görevden alma ve atamalarda Türkcell'de üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş olan Selen Kocabaş'ın etkili olması dikkat çekiyor. Selen Kocabaş'ın ise Bakanlıkta resmi bir görevi bulunmuyor.

İL MÜDÜRLERİNİN ATAMASINDA BAKAN GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALMIŞTI!

Bilindiği üzere Selen Kocabaş ile Personel Genel Müdür Yardımcısı Sumru Bilçen'in kararlarının etkili olduğu il müdürleri atamasında büyük bir kriz yaşanmış, Bakan Pakdemirli yapılan atamaları durdurmak zorunda kalmıştı. Bakanlıktaki atamalarda liyakatten ziyade bayanlara öncelik verilmesi tepki çekiyor.

Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı görevinden alınan Selman Ayaz kimdir?

1964 yılında Trabzon ili Çaykara ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara ili Yenimahalle ilçesinde tamamladı. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1993-1998 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 1998-2000 yıllarında Muş Tarım İl Müdürlüğü'nde Mühendis, 2000-2002 yıllarında Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Yem ve Gıda Tescil Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda Mühendis, 2002-2009 yıllarında Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Yem ve Gıda Tescil Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda Gıda Sanayi ve Üretim Tescil Şube Müdürü, 2009-2010 yıllarında Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Yem ve Gıda Tescil Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda Gıda Kodeks Şube Müdürü görevinde bulunmuş, Temmuz 2011'den bu yana Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı olarak görevini sürdüren Ayaz, dün bu görevinden alındı.