Kurbanlık taban fiyatı belirlendi. Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, yaptığı yazılı açıklamada, "Gaziantep İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Gaziantep İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Gaziantep İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin katılımıyla 11.06.2020 tarihinde yapılan toplantıda 2020 yılı Kurbanlık taban fiyatı aşağıdaki şekilde belirlenmiştir" dedi. 

İŞTE KURBANLIK FİYATLARI 

"Buna göre Hallik (ivesi) erkek koyun kg. fiyatı 27 tl., diğer ırklardan olan erkek koyun fiyatları 26 tl., Erkek Çebiş (Keçi) kg. fiyatı 25 tl., Dana kg. fiyatının 23 tl. ve Düve kg. fiyatının 22,5 tl. olmasına karar verilmiştir. Bu fiyatlardan kesinlikle fire düşülmeyecektir." 

Türkman, şunları kaydetti: Yani Gaziantep genelinde diğer İl'lerde olduğu gibi fire düşme olayı kaldırılmıştır. Bu fiyatları belirlerken tüketicinin azalan alım gücünü ve pandemi salgınını da göz önünde bulundurduk. Kurbanlık alacakların Kurbanlık hayvanların kulaklarında bulunan küpe numaralarını https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr adresine yazarak hayvanın kime ait olduğunu, nerden geldiğini, türünü, ırkını, yaşını ve yapılan aşıları detaylı olarak görebilirler. Kurbanlık alacakların bizzat gidip Kurbanlıklarını görerek almalarını tavsiye ediyoruz. Üreten olarak koyun bizim, dana bizim, et bizim, Kurbanlık bizim, fiyat ta bizim, dolayısıyla Kurbanlık ve benzeri hayvan fiyatlarının üretici Birlikleri tarafından açıklanması gerekmektedir.

Ayrıca Diyanet, Mehmetçik Vakfı ve Kızılay gibi benzeri kurumların vekalet yolu ile yurt içinde kesmeleri gereken kurbanlıkları yurt içinde temin edip kesmelerini bekliyoruz. Bu ülkede toplanan kurban paraları ile yurtdışından kesim yaparak etlerin Türkiye’ye getirmesini doğru bulmuyoruz. Bu kurumlarımızın ülkemiz üreticilerine destek olmasını bekliyoruz."

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Arefesi: Yarım Gün 30 Temmuz Perşembe 

Kurban Bayramı 1. Gün 31 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 2. Gün 1 Ağustos Cumartesi 

Kurban Bayramı 3. Gün 2 Ağustos Pazar 

Kurban Bayramı 4. Gün 3 Ağustos Pazartesi