Tarımsal elektrik tarifesinin kapsamı genişletildi. Şu anda sadece tarımsal sulama faaliyetlerinde kullandırılan tarifeden hayvancılık işletmeleri de yararlanacak. Müjdeyi Bakan Bekir Pakdemirli açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvancılık işletmelerinin de tarımsal elektrik tarifesinden yararlanacağını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, daha önce yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile tarımsal sulama tarife grubunun adının 'tarımsal faaliyetler' olarak değiştirileceğini açıklamıştı.

Pakdemirli, Adnan Menderes Üniversitesinde Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) düzenlenen IPARD 2 5. Başvuru Çağrısı Tanıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, program kapsamındaki hayvancılık yatırımlarında başvuru tarihlerinin 8 Nisan ile 17 Mayıs arasında olacağını belirtti.

Konuşmasında tarıma sağladıkları desteklerle ilgili bilgiler veren Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Buradan önemli bir müjde de vermek istiyorum. Artık hayvancılık işletmeleri de tarımsal elektrik tarifesinden yararlanacak. Tarımsal sulama kapsamında, hayvancılık faaliyetlerinin tamamını, daha doğrusu tarımsal faaliyetlerin tamamını alacak bir düzenleme içerisindeyiz. Bu durumda hem büyükbaş hem küçükbaş hem de kanatlı beyaz et üreticileri bu düşük tarifeden yararlanmış olacak. Şu anda sadece tarımsal sulama faaliyetlerinde çiftçilerimiz bundan yararlanıyordu fakat burada kapsamı genişletmek suretiyle bu sektörde çalışan işletmelere de destek vermiş olacağız."

TARIMDANHABER