Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, kurlardaki artış çiftçiyi bitirirken hukuksuz Genel Müdür’ü ihya ediyor. GÜBRETAŞ’ın İran’daki yatırımı olan RAZİ’den aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti alan Tarım Kredi Kooperatifleri’nin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın sadece kur artışlarından dolayı aylık geliri 180 bin liradan 230 bin liraya çıktı.

GÜBRETAŞ'IN İRAN'DAKİ YATIRIMI ÇİFTÇİYE DEĞİL HUKUKSUZ GENEL MÜDÜRE HİZMET EDİYOR!

Kurlar artıyor, gübre ve yem fiyatları ise sürekli zamlanıyor! Gübre fiyatları son bir yıl içinde 6-7’ye katlanarak bir ton üre gübresi 15 bin liraya kadar çıkarken, çiftçi de çaresiz gübresiz ekim yapmak zorunda kaldı. Gübre kullanımının yaklaşık yüzde 50 düştüğü tahmin edilirken, bu durum buğday başta olmak üzere stratejik ürünlerde yaklaşık yüzde 15 ile 20 oranında bir verim kaybının yaşanmasına neden olacak.

SÜTE YAPILAN YÜZDE 47 ARTIŞ BİLE ÇİFTÇİNİN ZARARINI ÖNLEMEDİ

Diğer yandan artan yem fiyatlarından dolayı da hayvancılık zor günler geçirirken, geçtiğimiz günlerde yüzde 47 oranında artırılan çiğ süt fiyatları da üreticiye çare olmadı. 1 çuval yem 250 ile 270 TL’ye kadar çıkarken, yüzde 47’lik artışa rağmen süt üreticisi zararına üretim yapmaya devam ediyor. Son yapılan artışla çiğ süt fiyatı 4,7 liraya çıkarken, üretici ise 1 kg sütü 5,28 liraya mal ediyor. Süt üreticisini bırakın emeğinin karşılığını alması, ürettiği her 1 kg sütte 58 kuruş zarar ediyor.

ÇİFTÇİNİN GÜBRESİ VE YEMİ, GENEL MÜDÜR’ÜN AYLIK GELİRİ ARTTI!

Ülkenin tarımsal üretiminde yangın giderek büyürken, çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri’nin hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz’ın ise sadece kur artışlarından dolayı aylık gelirinin katlanması ise dikkat çekiyor. Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aldığı maaş, ikramiye, teşvik primi ve huzur hakkı ücretleri hariç GÜBRETAŞ’ın İran’daki yatırımı olan RAZİ’den de aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti aldığı ortaya çıkan Poyraz’ın, sadece kur artışlarından dolayı son iki ayda aylık geliri 51 bin lira birden arttı.

RAZİ’DEN GELEN HUZUR HAKKI ÜCRETİ TARIM KREDİ’DEN ALDIĞI AYLIK MAAŞINI BİLE İKİYE KATLADI

Ekim ayında 1 Euro 10,2 TL iken, son günlerde hızla yükselen kurlardan dolayı 1 Euro 17,5 TL’ye kadar çıktı. Son iki ayda Euro’nun yüzde 70 yükselmesiyle birlikte hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz’ın RAZİ’den aldığı huzur hakkı ücreti de 71 bin 400 liradan 122 bin 500 liraya çıktı.

RAZİ’NİN DIŞINDA GÜBRETAŞ VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI’NDAN DA HUZUR HAKKI ÜCRETİ ALIYOR

İran’daki RAZİ’nin dışında GÜBRETAŞ ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan da aylık 12’şer bin lira huzur hakkı ücreti alan Poyraz’ın aylık geliri Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aldığı maaş, ikramiye, teşvik primi ve milletvekili emekli maaşıyla birlikte 230 bin liraya dayandı. Bu gelirlere yolluk, harcırah ve harcama kartları ise dahil değil.

İRAN’DAKİ RAZİ ÇİFTÇİYE DEĞİL, HUKUKSUZ GENEL MÜDÜR’E HİZMET EDİYOR

Gübre fiyatları son bir yılda 5, 6 kat artarken, bu kriz döneminde GÜBRETAŞ’ın İran’daki yatırımı olan RAZİ’nin çiftçiye hiçbir faydası olmazken, atamayla gelen hukuksuz Genel Müdür’ün ise aldığı huzur hakkı ücretiyle köşeyi dönmesi, İran’daki yatırımın kimlere hizmet ettiğini de gözler önüne seriyor.

AYLIK GELİRİNİ YÜKSEK GÖSTERMEMEK İÇİN SADECE 62 BİN 500 LİRA MAAŞ ALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI!

Fahrettin Poyraz, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, aylık maaş olarak sadece Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aldığı maaş ile GÜBRETAŞ’tan aldığı huzur hakkı ücretini kastederek 62 bin 500 TL olarak açıklamıştı. Poyraz, ancak İran RAZİ’den aldığı 7 bin Euro ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan aldığı 12 bin lira huzur hakkı ücretleri ile ikramiye ve teşvik primlerini aylık gelirinin yüksek görünmemesi için kamuoyundan saklamıştı.