TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Gübretaş'ın değerlendirme toplantısı, bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapıldı. 13-16 Şubat tarihleri arasında Girne'de yapılan değerlendirme toplantısına Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı başta olmak üzere Gübretaş ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez ve bölge birliği idarecileri katıldı. 

Değerlendirme toplantısı kapsamında KKTC'de bulunan Tarım Kredi ve Gübretaş heyeti, burada bazı ziyaretlerde de bulundu. Poyraz ve Yumaklı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile Kuzey Kıbrıs'taki tarımsal üretimin öncü kuruluşu Zirai Levazım Kooperatifini ziyaret ettiler. 

HELLİM PEYNİRİNİ TÜRKİYE'DE TÜKETİCİYE ULAŞTIRACAĞIZ

Ziyaret ve toplantı programıyla ilgili bir değerlendirme yapan Fahrettin Poyraz, “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak Gübretaş ve diğer şirketlerimizle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki tarımın gelişimine katkılar sağlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Buradaki üreticilerin ihtiyaç duyduğu girdileri karşılamanın yanında başta Ada’nın sembolü olan Hellim peyniri olmak üzere buradaki bazı tarımsal ürünlerin Türkiye’deki tüketicilere ulaştırılmasını sağlayarak, ekonomik katma değerler üretiyoruz” dedi.

Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı ise ”Kuzey Kıbrıs’ta yıllık 15 bin ton civarında olan gübre ihtiyacının büyük bölümü, Zirai Levazım Kooperatifi işbirliğiyle son yıllarda Gübretaş ürünleriyle karşılanmaktadır” dedi.

PAHALI GÜBRE HELLİM PEYNİRİ KADAR DEĞER BULMADI 

Gübretaş'ın 13-16 Şubat tarihleri arasında yapılan değerlendirme toplantısında Türkiye'deki çiftçiyi yakından ilgilendiren pahalı gübre konusu ise gündeme gelmedi. Bilindiği üzere tarımda çiftçinin en önemli girdisi olan gübrede Tarım Kredi Kooperatifleri ile Gübretaş arasında imzalanan baş bayilik sözleşmesi çiftçiye pahalıya mal oluyor. Tarım Kredi'nin çiftçi ortaklarına sattığı gübre, rekabet ortamı sağlanmadan, ihalesiz bir şekilde tek taraflı sadece Gübretaş'tan tedarik edilirken, bu sistemden dolayı çiftçi göz göre göre pahalı gübreye mahküm bırakılıyor.

PAHALI GÜBRE ÇİFTÇİ VE ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR VERİYOR 

Çiftçinin pahalı gübre kullanmasına neden olan sistemden dolayı üretimde girdi maliyetleri yükselirken, pahalı üretime neden oluyor. Pahalı üretim de doğrudan enflasyonu artıran bir unsur oluyor. Tarım Kredi Kooperatifleri ile Gübretaş arasında uygulanan baş bayilik sözleşmesi, hem çiftçiye kaybettirirken hem de ülke ekonomise ciddi bir maliyet çıkarıyor. Ülke ekonomisi ve çiftçiyi yakından ilgilendiren bu konunun Gübretaş'ın değerlendirme toplantısında gündeme gelmemesi dikkat çekti. 

Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı! Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı!