TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Gübretaş hisselerinde altın madeni sahası hikayesinden dolayı yaşanan yükselişi Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına bir soru önergesi veren Karaduman, rekabet şartları sağlanmadan imzalanan Bayilik Sözleşmesinden dolayı çiftçi Tarım Kredi üzerinden pahalı gübre kullanırken, Gübretaş hisse sahiplerinin ise kısa sürede zenginleştiğini belirtti. 

Milli Gazete’nin ‘Çiftçinin Gübresinden Altın Çıktı’ başlıklı haberi Meclis gündemine taşındı. Bilecik Söğüt’teki altın madeni sahasından dolayı Gübretaş hisseleri 8 ayda 8 kat artarken, çiftçi de Tarım Kredi Kooperatifleri ile Gübretaş arasında rekabet şartları korunmadan imzalanan Bayilik sözleşmesinden dolayı pahalı gübre kullanmaya devam etti. Hisse sahiplerinin altın madeni hikâyesinden dolayı zenginleşirken, çiftçinin pahalı gübre kullanmaya devam etmesi tarımda garip bir çelişkiyi gözler önüne sermişti. 

GÜBRETAŞ ZARAR EDERKEN HİSSELERİ 8 AYDA 8 KAT ARTTI 

Gübretaş hisseleri geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 2.5 TL iken, Bilecik Sögüt’teki altın madeni sahasıyla ilgili Koza Altın İşletmeleri ile devam eden mahkemenin kazanılmasıyla birlikte hisse fiyatları 8 ay içinde 8 kat artarak 20 TL’ye kadar çıkmıştı. Tarım Kredi Kooparetifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticileri ile Gübretaş üst düzey yöneticilerinin de mahkemenin kazanılmasıyla birlikte kendilerinin ve yakınlarına da hisse aldırdıkları iddiaları gündeme gelmişti. İnsider trading suçunun işlenip işlenmediği bilinmezken, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman verdiği bir soru önergesi ile konuyu Meclis gündemine taşıdı. 

PAHALI GÜBREYE KARŞI BİR ÇALIŞMANIZ VAR MI?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Tarım Kredi ve Gübretaş yöneticilerinin hisse fiyatları yükselmeden öne hisse alıp almadıklarını soran Karaduman, rekabet şartları sağlanmadan imzalanan Bayilik sözleşmesinden dolayı çiftçinin Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden pahalı gübre kullandığını hatırlatarak, “Bu mağduriyeti çözmek hususunda yürüttüğünüz bir çalışmanız var mıdır?” dedi. 

Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları... Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları...