Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan gübre ve yem fiyatlarında indirim müjdesine Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdüründen dikkat çeken bir tepki geldi. Aynı zamanda AK Parti Bursa eski Milletvekili olan Bedrettin Yıldırım, gübre ve yem fiyatlarında indirim yapılarak fiyatların sabitlenmesinin çiftçinin lehine bir karar olduğunu ancak zararının Hazine tarafından karşılanmaması durumunda Tarım Kredi Kooperatiflerinin ciddi anlamda zarar edeceğini ve sermayesinin erimesine neden olacağını bildirdi.

TARIM KREDİ KAMU KURUMU DEĞİL!

Ak Parti eski Bursa Milletvekili ve Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdürü Bedreddin Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gübre ve yem fiyatlarında indirim açıklamasının ardından twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir kamu kurumu olmadığını hatırlattı.

TARIM KREDİNİN SERMAYESİ TAMAMEN ÇİFTÇİYE AİTTİR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin sermayesinin tamamen bu kooperatifleri kuran çiftçi ortaklarına ait olduğunun altını çizen Yıldırım,  gübre ve yem fiyatlarında indirim yapılarak fiyatların sabitlenmesinin Tarım Kredi Kooperatiflerinin zarar etmesine neden olacağını belirterek, bu zararın Hazine tarafından karşılanması gerektiğini kaydetti.

ZARAR HAZİNE TARAFINDAN KARŞILANMALI

Aksi takdirde gübre ve yem fiyatlarında yapılan indirimin kurumu zarara uğratarak, sermayesini tüketmesi anlamına geleceğini vurgulayan Yıldırım, “Bu da 90’ların sonunda ki gibi Tarım Kredi Kooperatiflerinin kapanmayla karşı karşıya gelmesi demektir” uyarısında bulundu. 

Yerel seçimler öncesi buğday, arpa ve mısır fiyatı kaç lira oldu? Yerel seçimler öncesi buğday, arpa ve mısır fiyatı kaç lira oldu?

Yıldırım, gübre ve yem fiyatlarında indirimin sadece Tarım Kredi Kooperatifleri ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, “Gübre ve yem fiyatları sadece Tarım Kredi Kooperatiflerini kapsamamalı. Bütün özel sektör bu anlayışa destek vermelidir. Aksi halde piyasada fazla bir etkisinin olmayacağı bilinmektedir” dedi.