Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, geçen yıl yaptığı uygunsuz gıda avının sonuçlarını açıkladı. Yozgat geneline 2015 yılında 245 numune alındı. 220 gıda işletmesine tespit edilen uygunsuzlukları gidermesi ve şartlarını iyileştirmesi için süre verildi. Süre sonunda takip eksikleri gidermeyen 8 işletme hakkında idari yaptırımlar uygulandı.

Gıda denetimlerinin etkin bir şekilde sağlanması ve gıdanın tüketiciye güvenle arz edilmesi için yapılan çalışmalar Yozgat il müdürlüğünün internet sitesinde yer aldı. 2015 yılında şubemiz kontrol görevlilerince yaklaşık 1350 denetim yapıldı. Bu denetimler sırasında mevzuata uygunsuzluğun tespit edildiği durumlarda idari yaptırımlar uygulandı.

220 GIDA ŞİRKETİNDE UYGUNSUZLUK

Müdürlüğün raporunda, risk esaslı denetim ve kontroller, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin güvenilir şekilde piyasaya sunulmasının sağlanması yanında, gıda ve yem işletmelerinin teknik ve hijyenik şartlarının daha da iyileştirilmesi yönünde sürdürüldüğü belirtildi. Bu amaca yönelik olarak yaklaşık 220 gıda işletmesine tespit edilen uygunsuzlukları gidermesi ve şartlarını iyileştirmesi için süre verilmiş, süre sonunda takip kontrolleri gerçekleştirildiği aktarıldı. Uygunsuzlukları yerine getirmeyen 8 işletme hakkında idari yaptırım kararı uygulandığı vurgulandı.