Milli Savunma Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mehmetçiğin sağlıklı beslenmesi için seferber oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan er, erbaş ve subayların yemeğinde kullanılan malzemeleri karşılayan markaların belli olmasının ardından gıda üretimi yapan firmalar, kışlalardaki askerlerin yanısıra Zeytin Dalı harekâtı kapsamında Afrine doğru ilerleyen Mehmetçik için de üretimlerine hız verdi. Bu yıl içinde toplam 758 milyon liralık malzeme alımı yapacak olan bakanlıklar Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere çoğu resmi kurumlardan sürekli koordinasyon halinde. 510 milyon lira ile en büyük alımın planlandığı Et ve Süt Kurumu da söz konusu seferberlikte büyük rol oynuyor.

Askerin yemek ihalesini alan firmalar da kullanacakları malzemeleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın belirlediği tedarikçilerden alıyor. Yemek üreticisi, şartnamede yazılı firmaların dışında malzeme alamıyor. Buna uymayan üretici firmanın sözleşmesi ise iptal edilecek.

MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİ GİBİ

Eski Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, Afrin operasyonunun ülkemiz için önemine değinerek, “Bu operasyona yemek firmalarımız katkı yapıyor. Firmalarımız güvenli ve hijyenik ürünlerini sınır ötesine yolluyor” dedi.

Mehmetçiğin ülkemizin tatları ve yemekleri ile moral bulduğunu söyleyen Bozdağ, “Milli mücadele döneminde olduğu gibi sektörümüz olsun, firmalarımız olsun ürünleri ile erlerimizin ve erbaşlarımızın yanında” ifadesini kullandı. Bozdağ, Afrin'e yemek gönderen şirketlerin güvenilir olduğuna, üretim lisansları bulunduğunu sözlerine ekledi.

YEMEKLER GAZİANTEP'TEN

Afrin operasyonunu yürüten askerlerin yemekleri ise Gaziantepli şirketlerce karşılanıyor. Mehmetçiğin yemekleri şehrin önde gelen şirketlerinden Hacıoğlu Gıda ve VIP Yemekçilik tarafından üretiliyor. Terör örgütlerine karşı mücadele veren askerlere her gün 3 öğün 6'şar çeşit yemek sunuluyor. Özgür Suriye Ordusu'nun yemekleri de aynı şekilde ülkemizden gidiyor.

TARIMDANHABER