Türkiye'nin gıda stoku konusunda Bakanlık ve gıda firmaları arka arkaya açıklama yaparken, üretici birlikleri de yaptıkları açıklamalarla kendi sektörleriyle ilgili üretim ve yeterlilik durumunu kamuoyuyla paylaştı. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, yazılı bir açıklama yaparak, birlik üyelerinin süt ve süt üretimine ara vermeden devam ettiğini belirterek, "Kimse endişe etmesin. Süt üretimi için hayvan ithalatına gerek yok" dedi. 

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: 

"Tüm dünyayı etkisi altına alan  Covid-19  korona virüsten korunmak için ülke olarak elimizden geleni yapıyor ve devletimizin almış olduğu önlemleri dikkatle takip ediyor ve uyguluyoruz. İnşallah en kısa sürede tüm insanlık olarak bu kötü günleri arkamızda bırakacağız. Ülke olarak Milli bütünlüğümüzü sergilediğimiz bu günleri dayanışma içerisinde atlatıyor ve atlatacağız.

İNSANLARI PANİĞE SÜRÜKLEYEN PAYLAŞIMLAR BİZLERİ ÜZÜYOR 

Sosyal medyada asılsız bilgilerle insanlarımızı korkutan, paniğe sürükleyen haberler yapılmakta ve  insanlarımızı yanlış yönlendirmektedirler. Özellikle ülkemizin gıda yetersizliği ve kıtlık olacakmış gibi kötümser ve gerçek dışı varsayımlarla insanlarımızı üzmektedirler.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ülkemizin gıda güvenliği noktasında her türlü önlemleri almış ve gıda olsun tarım ve hayvancılık alanında olsun üretimlerimiz devam etmektedir.

Biz Süt Üretici Birlikleri olarak ülkemizin süt ve süt ürünleri üretimine hiç ara vermeden devam ediyor ve biliyorum ki gıda sektörü de devam etmektedir. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği olarak ülkemiz için üretmeye devam edecek ve devletimizin yanında olacağız. Süt üretimimiz vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde. Kimse endişe etmesin. Süt üretimi için hayvan ithalatına gerek yok. Üreticimiz de tüketicimiz de rahat olsun.

Bu süreci büyük bir özveriyle yürüten başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA’ya teşekkürlerimizi sunar, ülkemiz için gecesini gündüzünü harcayan devlet büyüklerimize, değerli sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımızı sunar, canı gönülden alkışlıyoruz. Lütfen Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı 14 kuralına uyalım"