'Süt üreticisi unutuldu mu?' Haberi üzerine bir açıklama yapan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, üreticinin zor durumda olduğunu söyledi. Et fiyatlarının belli bir seviyeye çıkması durumunda üreticinin tamamen hayvanını kestirip üretimden çekilmeyi düşündüğünü dile getiren Keskin, “Süt fiyatlarında istikrar olmadı mı üreticiye yılgınlık geliyor bırakıp üretimden çıkıyor. Onun için bizim ne yapıp edip süt fiyatlarında istikrarı sağlamamız gerekiyor" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan 2019 yılı Ocak ayı süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerine göre, Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarının, Ocak ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 4,9 azalarak 808 bin 222 tona gerilediğini anımsatan Keskin, süt üretimindeki azalmada dişi hayvan kesimlerinin önemli bir etkisinin olduğunu söyledi.

Ulusal Süt Konseyi'nin geçtiğimiz Cumartesi günü yönetim kurulu toplantısını yaptığını ancak Gıda Komitesinin kararının beklendiğini dile getiren Keskin, “Gıda Komitesi'nin bu hafta toplantı yapması yönünde bir beklenti var. Bu toplantıdan üreticiyi memnun edecek bir kararın çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

TARIMDANHABER