Kayseri'de faaliyet gösteren baklava üreticileri, lokum ve şeker sucuğu imalatçıları, şekerciler, pastaneciler, unlu mamul ve marketçiler, Kayseri Şeker fabrikasında incelemelerde bulundu.

Firma sahipleri, şeker pancarının fabrika kantarına girişinden şeker olarak çıkışına kadar üretimin her aşamasını görme fırsatı buldular. Geziden memnun kalan firma sahipleri, gezi sonrasında şunları kaydetti:

BAKLAVADA DA MARKALAŞMAK İSTİYORUZ

Baklava imalatçısı Akyel Gıda sahibi Ali Köyük; Kayseri'de 110 kişiye istihdam kapısı olarak 20 yıldan beri hizmet vermekte ve yöresel ürünler kullanarak yöresel lezzetlerin korunmasına çalışıyoruz. Akyel Gıda olarak koyun sütünden elde edilen sade tereyağı ile imal ettiğimiz baklavalara doğal şeker pancarından elde edilen Kayseri Şeker ile tatlandırmak suretiyle markalaşma çabası içerisindeyiz. Biz kullandığımız ürünlerden en önemli olanlardan şekerin imalat aşamalarını, kurumsallığı ve hijyen kurallarına ne derece riayet edildiğini Kayseri Şeker Fabrikasına yapmış olduğumuz inceleme gezisinde gördük. Tüketicilerimizin de üretim aşamalarımızı imalathanelerimizde görerek gönül rahatlığı ile ürünlerimizi tüketmeleri için biz de tüketicilerimizi imalathanemize bekliyoruz.

DOĞAL ŞEKERİ KULLANIYORUZ

Helva ve gofret üreticisi Erciyes Gofret sahibi Yaşar Okumuşer; Kayseri'de 33 yıldan beri Türk tatlısı Türk balı olarak bilinen zengin bir kalori kaynağı olan tahin helvasının imalatını yaparak Kayseri, sahil kentleri ve turizm merkezlerindeki müşterilerimize sunmaktayız. Genelde el hüneri isteyen tahin helvası yapımında kayseri şeker, su ve sitrik asit katılmasıyla pişirilmesi sonrasında elde edilen ağdaya tahin karıştırılarak yoğrulmak suretiyle 40 çeşit helva elde etmekteyiz. Kayseri Şeker gerek tat olsun gerekse kristalize bakımından osun çok güzel bir şekerdir. Özellikle helvada Kayseri Şeker kullandığımız için sitrik asidi daha az kullanmamıza yardımcı oluyor. Ürünlerimiz kaliteye önem veren tüketiciler tarafından tercih edilmektedir.

STANDARTLARA UYULDUĞUNU YERİNDE GÖRDÜK

Akdil Unlu Mamulleri sahibi Durmuş Dilli; İmalathanemizde kullanmış olduğumuz Kayseri Şeker'in üretiminde ulusal ve uluslar arası standartlara ne derece uyulduğunu gözlemledik. İlerleyen yıllarda daha da ilerilerde görmek isteriz.

Damak Tadı Unlu Mamulleri sahibi Eyüp Balkır; 9 yıllık bir firmayız. Kalitemize etki eden ürünlerden bir tanesi de şekerdir. Bu yönde de bizim tercihimiz Kayseri Şeker'dir. Kayseri Şeker Fabrikası'nın helal sertifikalı ürününü kullanıyoruz. Biz memnunuz bizim müşterilerimiz de çok memnunlar. Kayseri Şeker Fabrikası'nın gerek kurumsal kimliği olsun gerekse işletme içi hijyenik ortam olarak mükemmel bir fabrikadır.

Doygu Unlu Mamulleri yetkilisi Harun Büyükpatpat; İç Anadolu da ve Kayseri'de bu kadar büyük bir tesisin olması gerçekten bizi mutlu ediyor. Üretim ve istihdama katkısından dolayı tebrik ederiz.

5A Doygu Unlu Mamulleri sahibi Rıza Emray; Kayseri Şeker'in üretim aşamalarında çalışanların üretim koşullarına uyumu ve üretim aşamalarında hijyen kurallarına gösterilen uyum açısından da örnek bir kuruluş.

Baytekin Unlu Mamulleri yetkilisi Yusuf Baytekin; Şeker üretiminde son derece üstün teknolojik ürünler kullanılıyor. Hijyenik bakımdan da tahmin ettiğimizden daha büyük daha hijyenik ortamda üretim yapılmaktadır. Yöneticileri tebrik ediyoruz.

Halpa market sahibi Ali Kösem; Şekerinden en baştan nasıl üretildiğini sonuna kadar izledik. Çok modern bir ortam. Kayseri Şeker neden bir dünya markası olmasın.

Avcılar spot işletme sahibi İbrahim Avcılar; Kayseri Şeker Fabrikasının kazanması bizim kazanmamız demektir.

Teğet gıda sahibi Sami Özsoy; Ticaretini yaptığımız şekerin daha basit bir şekilde yapıldığını düşünüyorduk. Şeker üretimi ile ilgili önemli safalarını gezip gördük, gerçekten çok etkilendik. Kayseri de böyle bir üretim tesisi olması Kayseri için çok iyi bir şey. Emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür ederiz.