ESK’nın dondurulmuş çeyrek karkas sığır eti satış usul ve esasları yeniden belirlendi.  Buna göre, yemek şirketlerine ve sanayiciye satılan et fiyatlarında indirime gidildi. Yeni fiyattan satışlar bugün (27 Nisan 2020) başlarken, müracaatlar tüm kombina müdürlüklerine (Adana, Ağrı, Bingöl, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Sakarya, Sincan, Sivas ve Yozgat) yapılabilecek.  Satışlar bu kombinalardan gerçekleştirilecek. 

Dondurulmuş Çeyrek Karkas Sığır Eti satış fiyatı peşin olarak 28,00 TL/Kg + KDV olarak açıklanırken, Kredi Kartı ile tek çekim 29,00 TL/Kg + KDV, 30 gün vadeli ödemelerde ise 29,00 TL/Kg.+ KDV fiyatla ve mal bedeli tutarının en az %10 fazlası kadar Banka Teminat Mektubunun ilgili Kombina Müdürlüğüne tevdi edilmesi ile gerçekleştirilecek.

2 AY ÖNCE BU FİYATLARDAN SATIŞA ÇIKILMIŞTI 

ESK, depolardaki dondurulmuş etleri yemek şirketlerine ve kırmızı et sanayi alanında fiilen faaliyet gösteren firmalara satışa 10 Şubat 2020’de başlamıştı. 10 Şubat’ta açıklanan satış fiyatları ise, peşin 29 TL + KDV, kredi kartı ve 30 gün vadeli satışlarda 30 TL+KDV olarak açıklanmıştı.