Tekirdağ’da büyük bir GDO skandalı patlak verdi. Gemilerle yurtdışından getirilen GDO’lu mısırlar sahte raporla ülkeye sokulduğu kaydediliyor. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. 

GDO'LU MISIR SKANDALI İLE İLGİLİ BAKAN YUMAKLIYA 8 SORU 

Aygun, Bakan Yumaklı’ya şu soruları yöneltti: “Tekirdağ’da faaliyet gösteren firmalar tarafından yurt dışından gemilerle getirilen GDO’lu mısırın laboratuvarlarda normalleştirilerek, GDO’suz olarak rapor edildiği, bu yolla tonlarca mısırın iç piyasada tüketime sunulduğu iddiaları doğru mudur ?

-Bu iddialara karışan firma sayısı kaçtır?

-Bakanlık tarafından konuya ilişkin inceleme başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuş mudur?

Biçerdöverlerle hasat yapan çiftçiler dikkat! Cezai işlem uygulanacak Biçerdöverlerle hasat yapan çiftçiler dikkat! Cezai işlem uygulanacak

-Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarında çalışan kişilerin bu konuda “şifrelerimiz çalınmıştır” savunmasını yaptığı doğru mudur?

-Laboratuvar sonuçları nasıl değiştirilmektedir?

-Bakanlığın, insan hayatına ilişkin böyle bir konuda güvenlik tedbiri almamasını nasıl açıklıyorsunuz?

-GDO’lu mısır üreticileri ile çıkar pazarlığı yaparak, gıda güvenliğini riske atan kişileri yakalayıp, gerekli işlemleri başlatacak mısınız?

-Bu konunun arkasında hangi odaklar varsa üzerine gidip, suçluların adalete teslim edilmesini sağlayacak mısınız?”