Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda İstanbul Kısıklı’da yaptığı alışverişten sonra Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde satılan ürünlerin fiyatları özellikle gündemde bir hayli tartışma konusu olmuştu. Bu tartışmalardan sonra Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın Ankara’da yapılan 500’üncü şubenin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptırmak için büyük uğraş verdiği ancak bu talebinin Beştepe’de kabul görmediği ortaya çıktı.

MARKET AÇILIŞINA SADECE ANKARA VALİSİ KATILDI

Tarım Kredi Kooperatif Market’in 500’üncü şubesi geçtiğimiz hafta Ankara Altındağ’da açılırken, açılışa sadece Ankara Valisi Vasip Şahin katıldı. Tarım Kredi Marketler, gıda fiyatlarına karşı bir çözüm olarak ortaya konmasına rağmen bu açılışa Beştepe’den ve Tarım ve Orman Bakanlığından hiçbir yetkilinin katılmaması dikkat çekti.

500’ÜNCÜ ŞUBE AÇILIŞINI FIRSATA ÇEVİRMEK İSTEDİ AMA OLMADI!

180 bin liralık aylık geliri ve paravan şirket iddiaları ile sıkıntılı günler geçiren Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz’ın 500’üncü şube açılışını bir fırsata çevirerek, bu açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptırmak istediği ancak bu hesabının tutmadığı ortaya çıktı. Poyraz, 500’üncü şube açılış programını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına göre ayarlamak istediklerini Beştepe’ye ilettiği ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun programları gerekçe gösterilerek bu talebinin reddedildiği kaydediliyor. Poyraz’ın ısrarına rağmen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katılmaması dikkat çekti.

TARIM KREDİ MARKETLERDE KİRLİ VE GİZEMLİ İLİŞKİLERİ PATLAK VERDİ!

Bilindiği üzere Devlet Denetleme Kurulu denetçileri, tarihinde ilk kez Tarım Kredi Kooperatiflerinde kapsamlı bir denetim çalışması yaparken, Poyraz’ın bu denetimden aşırı derecede rahatsız olduğu gündeme gelmişti. Diğer yandan aylık 180 bin liralık geliri ile gündemden düşmeyen Poyraz’ın bir de paravan şirketler üstünden büyük bir vurgun yaptığına yönelik iddialar patlak vermişti. Tam da böyle bir dönemde Poyraz’ın aynı karede görünmek için 500’üncü şube açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptırmak istemesine rağmen bu talebinin Beştepe’de kabul görmemesi anlamlı bulundu.