Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatifleri, Millî Gazete’de 20 Aralık’ta yayınlanan, “Kur artışları çiftçiyi bitirirken Genel Müdür’ü ihya ediyor” başlıklı habere ihtarname gönderdi. İhtarnamede, hukuksuz Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın Gübretaş’ın yüzde 48 ortağı olduğu İran’daki RAZİ şirketinden aldığı aylık 7 bin avro huzur hakkı ücretinin yalanlanmaması dikkat çekerken, “İhtarname neden gönderildi?” sorusunu gündeme getirdi.

Söz konusu, “Kur artışları çiftçiyi bitirirken Genel Müdür’ü ihya ediyor” başlıklı haberde; Gübretaş’ın İran’daki yatırımı olan RAZİ’den alınan aylık 7 bin avro huzur hakkı ücretine dikkat çekilerek, Poyraz’ın sadece kur artışlarından dolayı aylık gelirinin 180 bin liradan 230 bin liraya çıktığına vurgu yapılmıştı.

İHTARNAMEDE ŞUNLAR KAYDEDİLDİ

Söz konusu habere Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından bir ihtarname gönderilerek, haberin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı ileri sürüldü. İhtarnamede şunlar kaydedildi:

“Millî Gazete’nin 20/12/2021 tarihli nüshasında ‘Kur artışları çiftçiyi bitirirken Genel Müdür’ü ihya ediyor” başlığıyla yayımlanan gerçeğe aykırı basın ahlakı ve ciddiyeti ile bağdaşmayan müvekkil kurum ve yöneticilerini karalamaya yönelik maksatlı haberin tekzibidir.

Haberde bahsi geçen maaş ve ücretler ile ilgili olarak sayın Fahrettin Poyraz tarafından gerekli açıklamalar yapılmış olmasına rağmen hiçbir doğruluk payı olmayan ve bilgi belgeye dayanmayan söylemler ile kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kurdaki hareketliliğin oluşturmuş olduğu fiyat değişiklikleri ile kurum ve kurum yöneticilerini bağdaştırmak ve bu yolla kamuoyunda algı oluşturmaya çalışmak basın ahlakı ve doğru habercilik ilkesine aykırıdır.

Bunun aksine tüm iddialar ise haksız ve kötü niyetlidir. Müvekkil kurum ve yöneticileri aleyhine yapılan gerçeklikten uzak ve kötü niyetli bu haberler, kamuoyunu yanlış yönlendirerek müvekkil kurum ve yöneticilerinin zarar görmesine sebep olmaktadır.  Yalan ve iftiralarla dolu bu haberler sebebiyle faaliyetlerinde profesyonel bir yönetim anlayışını benimseyen müvekkil kurum ve yöneticileri zarar görmüştür. Bu haberle tek gayesi kamu yararına hizmet olan müvekkil kurum ve yöneticileri yıpratılmış ve kamuoyunu yanlış yönlendirilerek kamu zararına sebep olunmuştur.

Asılsız ve kamuoyunu yanıltama amacı taşıyan bu iddialar karşısında Türk Ceza Kanunu, Türk Medeni Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu’nun kişilik haklarına saldırı halinde koruma imkanı sağlayan hükümleri uyarınca her türlü yasal yola başvurulacağını kamuoyunun takdir ve bilgisine saygılarla sunarız.”

MAAŞININ BİR KISMINI AÇIKLAMIŞTI!

Görüldüğü üzere ihtarnamede, “Fahrettin Poyraz RAZİ’den huzur hakkı ücreti almamaktadır” şeklinde net bir ifade bulunmazken, sadece Poyraz’ın maaşıyla ilgili yaptığı açıklama hatırlatılmakla yetinildi. Poyraz, yaptığı bir açıklamada ise Gübretaş’tan aldığı huzur hakkı ücreti ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aldığı maaşla birlikte aylık gelirinin sadece 62 bin 500 liralık olan kısmını açıklamış, ancak ikramiye, teşvik primi ve İran’daki RAZİ şirketinden aldığı 7 bin Euro huzur hakkı ücretini ise bu aylık maaşının içine dahil etmemişti.