Bu yıl ikincisi düzenlenen İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'na Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü de katıldı. Gıda üretimi ve mevzuatı ile ilgili uzman personelin görev aldığı İl Müdürlüğü standında fuar boyunca üretici ve tüketici sektör temsilcileri bilgilendirilecek.

100 kurumsal firmanın katılıyla gerçekleşen fuarı ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, İl Müdür Yardımcısı Selami Turan, Koordinasyon Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş ve Gıda-Yem Şube Müdürü Zekeriya Yazıcı, katılımcılarla çeşitli konularda görüşmeler yaptı.

Dört gün açık kalacak Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'nda süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yumurta, su, çay, kahve ürünleri, şeker, şekerleme, sirke, turşu, tahin, pekmez, reçel, bal, helva, bakliyat, baharat, sucuk, mahalli ürünler, meyve suyu ve meyve suyu konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmet sergileniyor.

Ayrıca gıda işleme, ambalajlama, etiketleme gibi gıda üretim ve paketleme tesislerine yönelik teknolojilerin de sergileneceği fuar, her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olacak.