Ulusal Kırmızı Et Konseyi, dana, düve, koç, koyun, keçi kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, yayınlanan değerlendirme raporunda bayramların herkes için ayrı bir anlamı bulunduğuna dikkat çekerek, kurbanlık pazarlarında satılan kurbanlık fiyatları hakkında bilgi verdi.

KURBAN BAYRAMI HAYVANCILIK SEKTÖRÜ İÇİN AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR!

Karkas et fiyatları güncellendi: Bu kez zam değil, indirim haberi geldi Karkas et fiyatları güncellendi: Bu kez zam değil, indirim haberi geldi

Kurban bayramının hayvancılık sektörü açısından anlamı ve önemine işaret eden Hacıince, “Kurban Bayramı toplumun üzerinde daha geniş bir etkisi bulunuyor. Kurbanlık hayvanlarını aylarca merada otlatan çobanlar, hayvanlarını ağıllarında veya ahırlarında bakıp besleyen yetiştiriciler, kesim hizmeti veren kasaplar, nakliyeciler, hayvan pazarlarındaki seyyar satıcılar, kesimhaneler, vekâlet hizmeti veren hayır kuruluşları ve evine et ulaşacak milyonlarca insanımız için Kurban Bayramının ekonomik boyutu belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor” dedi.

2024 KURBANLIK PAZAR FİYATLARI

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, kurbanlık pazarlarında en düşük ve en yüksek canlı kurbanlık fiyatlarını açıkladı.

Buna göre canlı dana kurbanlık fiyatı 230 lira ile 270 lira arasında değişiyor. Düve canlı kurbanlık fiyatı ise 210 lira ile 260 lira, koç canlı kurbanlık fiyatı 200 lira ile 300 lira, koyun canlı kurbanlık fiyatı 150 lira ile 240 lira ve keçi canlı kurbanlık fiyatı da 200 lira ile 240 lira arasında bulunuyor.

K U R B A N L I K F İ Y A T