TARIMDAN HABER ÖZEL / ESK’nın yoğun ithalatına rağmen et fiyatları yükselmeye devam ederken, Kars Süt Üreticileri Birliği kurucu yönetim kurulu üyesi ve Genel Sekreteri Kayhan Avcı’nın 8 ay önce yaptığı bir paylaşım gündeme damgasını vurdu.

Kayhan Avcı, bundan 8 ay önce, 15 Eylül’de yaptığı paylaşımla et fiyatlarının kademe kademe Nisan ayında 360 liraya çıkacağı öngörüsünde bulunduğu ortaya çıktı.

Birlik yönetim kurulu üyesinin hayvancılıkta yaşanan sorunların et fiyatlarına nasıl yansıyacağını 8 ay öncesinden nokta atışı ön görebilirken, Bakanlık ve ESK bürokratlarının ise gelen tehlikeyi fark edememesi liyakatsizliği gözler önüne serdi.  

KARKAS KESİM FİYATININ 360 LİRAYA ÇIKACAĞI 8 AY ÖNCEDEN BELLİYMİŞ!

Kars Süt Üreticileri Birliği kurucu yönetim kurulu üyesi ve Genel Sekreteri Kayhan Avcı’nın, 15 Eylül’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, karkas kesim fiyatlarının Mart-Nisan ayında 360 liraya çıkacağı öngörüsünde bulunarak, yetiştiricileri mallarına sahip çıkmaları konusunda uyardığı ortaya çıktı. Avcı, bu paylaşımını yaptığında karkas kesim fiyatı 242 liraydı.

Avcı, 15 Eylül’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Mart-Nisan 2024

1.Direnç:270

2.Direnç: 300

3.Direnç: 330

Hedef: 360 Malınıza sahip çıkın. Hele ki katma değerli üretim payı olan malınıza daha çok sahip çıkın”

Kayahanavcı1

UKON TARAFINDAN KARKAS KESİM FİYATI 4 NİSAN'DA 364 TL OLARAK AÇIKLANMIŞTI!

UKON, 4 Nisan’da yayınladığı bölgeler arası haftalık karkas kesim fiyatını 364 TL olarak açıklamıştı. Gelinen noktada, Kayhan Avcı’nın yaptığı paylaşım, karkas kesim fiyatının 364 liraya çıkmasının bir rastlantı olmadığını, sektörde yaşanan sorunları görebilenlerin et fiyatlarının 8 ay önceden kaç liraya çıkacağını da görebileceğini ortaya koydu. İşin acı tarafı Kars’ta hayvancılık yapan birlik yöneticisi bunu öngörebilirken, Bakanlıkta ve ESK’da asıl işi sorunları görüp tedbir alması gerekenlerin bunu göremeyerek, et fiyatlarındaki artışı spekülatörlere bağlayarak işin içinden sıyrılmaya çalışmaları.

Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları! Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları!

SAYIN DEVLET BÜYÜKLERİM BİR VATANSEVER OLARAK SÖYLÜYORUM: TARIM BAKANLIĞININ TÜM KADROLARI VATANSEVERLERDEN VE İŞİ BİLENLERDEN OLUŞMALI!

Kayhan Avcı, Nisan 2022’de yaptığı sosyal medya paylaşımında ise Tarım ve Orman Bakanlığının tüm kadrolarının vatanseverden ve işi bilenlerden oluşması gerektiğini belirterek, et fiyatları üzerinden 2 yıl önceden seçim-sandık öngörüsü de dikkat çekti. Avcı, Nisan 2022’de yaptığı paylaşımda; “Acilen olağanüstü kararlar alınmalı. Atatürk’ün Tarım ve Hayvancılık politikalarını uygulamaya almalıyız. Aksi takdirde askeri ücretli 1 maaşıyla 20 kg et alamaz. Emekli eti sadece ismini ve kelime anlamını alır. Bu durumda sandıkta tecelli eder. Sayın devlet büyüklerim bir vatansever olarak söylüyorum. Tarım ve Orman Bakanlığının tüm kadroları vatanseverlerden ve işi bilenlerden oluşmalı. İnşallah ileride yanılırım"

Kayahan Avcı