TARIMDAN HABER ÖZEL / Hayvancılıkta süt üreticisi kaybetmeye devam ediyor. Sütte üreticinin kazandığı bir fiyat politikası ortaya konamazken, ülke hayvancılığı darbe yemeye devam ediyor. Ulusal Süt Konseyi, piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen çiğ süt üretim maliyet hesabı ile üreticinin zararına üretim yapmasına zemin hazırlarken, çiğ süt üretim maliyetleri de düzenli bir şekilde açıklanmıyor.

ŞUBAT AYININ MALİYETLERİ AÇIKLANMADI

Ulusal Süt Konseyi’nin her ayın başında açıklaması gereken çiğ süt üretim maliyetleri Şubat ayı verilerini yayınlamadı. Nisan ayına gelinmesine rağmen, halen Şubat ayı süt üretim maliyetlerinin yayınlanmaması Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi’nin ülke hayvancılığının gelişmesi konusunda ne kadar samimi olduklarını da gözler önüne koydu.

ULUSAL SÜT KONSEYİ MALİYET HESABINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDECEK!

Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları! Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları!

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt üretim maliyet hesabında değişikliğe gideceği, bundan dolayı maliyet hesabının yayınlanmasının geciktiği kaydediliyor. Bu da Bakanlık ile USK'nın sözde yeni belirlenecek maliyet hesabının içinden çıkamadıklarını gösteriyor.