TARIMDAN HABER ÖZEL / Dana ve kuzu kesim fiyatları üç haftadır düşerken, bu düşüşün et fiyatlarına bir yansıması olmuyordu. Kesim fiyatları 380 liradan 350 liraya kadar gerilerken, kuşbaşı ve kıyma fiyatları ise yerinde sayıyordu. Ancak bu hafta kırmız et fiyatları da ortalama 10 lira geriledi. Et fiyatlarındaki gerilemede yaklaşan kurban bayramının da etkisi bulunuyor.

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tüketici tarafında haftalık fiyat bültenini yayınladı. Haftalık fiyat bültenin de kırmızı et fiyatlarındaki gerileme dikkat çekti.

KIRMIZI ET FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin haftalık fiyat bülteninde, dana kuşbaşı, dana kıyma, dana bonfile ve kuzu kuşbaşı güncel fiyatları da yayınlandı. Önceki hafta dana kuşbaşının fiyatı 562 lira iken, bu hafta 10 lira gerileyerek 552 liraya düştü.

KUŞBAŞI, KIYMA, BONFİLE VE KUZU KUŞBAŞI FİYATI DÜŞTÜ!

Dana kıymanın fiyatı 518 liradan 509 liraya, dana bonfilenin fiyatı 852 liradan 823 liraya ve kuzu kuşbaşının fiyatı da 698 liradan 687 liraya geriledi.

Kırmızı et fiyatları bu hafta 10 lira gerilese de hala fiyatların yüksek seyretmesi vatandaşın et tüketimini de olumsuz etkiliyor. Tarım ülkesi olan Türkiye’de 1 kilo kıymanın kilosu fiyatların düşmesine rağmen 510 lira seviyesinde olması düşündürücü. Asgari ücretin 17 bin lira olduğu bir dönemde sadece 1 kilo kıymanın 510 lira olması, vatandaşın bu fiyattan eti alıp tüketmesi mümkün görünmüyor.

ESK'NIN YOĞUN İTHALATINA RAĞMEN KIYMA FİYATI 510 LİRA!

TİGEM, 4200 kuzuyu ihaleyle satışa çıkarıyor! TİGEM, 4200 kuzuyu ihaleyle satışa çıkarıyor!

Et ve Süt Kurumu’nun yoğun ithalatına rağmen kırmızı et fiyatlarının bu seviyelere kadar çıkması, uygulanan politikalardaki çarpıklığı ortaya koyarken, ithalatı yapan kesimin ise buradan ciddi bir rant elde etmesi dikkat çekiyor. Vatandaş artık etten uzaklaşırken, diğer taraftan belli lobilerin ithalat üzerinden ciddi paralar kazanması Türkiye’nin hayvancılık politikalarının yeniden sorgulanmasını gündeme getiriyor.