TARIMDAN HABER ÖZEL / Canlı hayvan fiyatları yerinde durmuyor. Karkas kesim fiyatına bağlı olarak et fiyatı düşerken, canlı hayvan fiyatları artmaya devam ediyor. Damızlık düve, damızlık gebe düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatı bu hafta da arttı.

BURSA DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ HAFTALIK CANLI HAYVAN FİYATLARINI YAYINLADI

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, girdi fiyatları, üretici fiyatları ve tüketici fiyatlarına yönelik haftalık fiyat bültenini yayınladı. Fiyat bülteninde canlı hayvan fiyatlarındaki artışın devam etmesi dikkat çekti. Karkas kesim fiyatları son üç haftadır düşerken, canlı hayvan fiyatlarının artmaya devam ettiği görülüyor. Bu durum hayvancılık sektöründe üretim ayağında yaşanan sorunun devam ettiğini ortaya koyuyor.

BUZAĞI FİYATLARI ARTTI!

Canlı hayvan fiyatları kapsamında buzağı fiyatlarının artması diğer hayvanların fiyatlarını da yukarı çekiyor. Son bir haftada gelen zamla birlikte 3-6 aylık buzağı fiyatı 48 bin lira oldu. Bir önceki hafta buzağı fiyatı 47 bin 750 liraydı. 

Canlı hayvan fiyatları yükselmeye devam ediyor! Damızlık düve 2500 TL arttı Canlı hayvan fiyatları yükselmeye devam ediyor! Damızlık düve 2500 TL arttı

DAMIZLIK GEBE DÜVE FİYATI 1500 LİRA ARTTI!

Damızlık düve ve damızlık gebe düve fiyatları da yükselirken, damızlık gebe düve fiyatları bir haftada 1500 lira yükseldi. Buna göre damızlık düve fiyatı 89 bin 250 liradan 90 bin 250 liraya çıktı. Damızlık gebe düve fiyatı da 116 bin liradan 117 bin 500 liraya yükseldi.

BESİLİK DANA FİYATI DA ARTTI!

Besilik hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir meteryal olan besilik erkek dana fiyatı da bir hafta içinde 250 lira zamlandı. 200-250 kg arası besilik erkek dana fiyatı 82 bin 375 liradan 82 bin 625 liraya çıktı.

İNEK, DÜVE, DANA VE KUZU KESİM FİYATLARI DÜŞTÜ! 

Canlı hayvan fiyatları artarken, kesim fiyatları ise düşüyor. Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin yayınladığı haftalık fiyat bültenine göre dana, inek, düve ve kuzu kesim fiyatları bu hafta da geriledi. Buna göre dana karkas kesim fiyatı 352 liradan 350 liraya, inek karkas kesim fiyatı 311 liradan 308 liraya, düve karkas kesim fiyatı 341 liradan 340 liraya ve kuzu karkas kesim fiyatı da 417 liradan 411 liraya geriledi.